Rimcu prekipjelo nakon bizarnog članka jednog stranog portala o Verneovim Robotaksijima: "Nisam znao da imam i takve super moći"

Mate Rimac se putem objave na društvenim mrežama osvrnuo na reakciju jednog stranog portala, koji je Verne i njihov sada službeno predstavljen Robotaksi prozvao čistom kopijom Teslinih ideja.

Branimir Vorša | 28.06.2024. / 13:06

Mate Rimac (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Dan nakon predstavljanja Vernovog Robotaksija u Rimčevom Campusu, u Kerestincu pored Zagreba, prenijeli smo reakcije iz svjetskih medija, a posebno nam je za oko zapeo pomalo bizaran članak portala Autoevolution, u kojem autor članka tvrdi da je Rimac jednostavno kopirao ideje za svoj robotaksi od Elona Muska, odnosno Tesle.

Rimac, vidjevši to, nije ostao dužan te se oglasio objavom na Facebooku, koju prenosimo u cijelosti.

Ovih dana je toliko gluposti napisano o Verneu da nisam htio niti odgovarati. Ovo je trenutnutno vrhunac pa si ne mogu pomoći.

Tesla/Elon nije predstavio svoj robotaksi. Tek ga treba predstaviti. Mi smo svoj predstavili. I sad mi kopiramo njih? Zanimljivo.

O Tesla robotaxiju postoje špekulacije. Prije par mjeseci je izašla ova slika iz članka, koja je čista špekulacija. Nije ‘leak’ niti vjerujem da ima veze s tim što će Tesla predstaviti. I da je nešto šta smo željeli kopirati - auto, čak niti maketu, ne možeš napraviti za par mjeseci. Mi smo prvi prototip napravili 2020. godine, sve stupnjeve razvoja od prvog do zadnjeg smo pokazali na Campusu.

Znači mi smo 2020. kopirali nešto šta će Elon tek predstaviti 08. 08. 2024. Nisam znao da imam i takve supermoći, napisao je Rimac u navedenoj objavi.

Valja napomenuti kako je spomenuti portal doslovce jedini prozvao Verne za kopiranje Muskovih ideja, za razliku od daleko renomiranijih medija, koji su svi redom pohvalili novi Rimčev projekt, kojeg čeka realizacija 2026. godine upravo na zagrebačkim ulicama, kako je najavljeno na Verneovom događaju predstalvjanja budućnosti gradske mobilnosti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti