Robyn Denholm imenovana predsjednicom uprave Tesle

Vjerujem u ovu kompaniju, njenu misiju i veselim se što ću moći pomoći Elonu i Teslinom timu da ostvare održivu profitabilnost, istaknula je u izjavi Denholm.

Martina Čizmić | 08.11.2018. / 13:39

Elon Musk (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Elon Musk više nije na čelu upravnog odbora Tesle, iako će i dalje zadržati čelnu poziciju u tvrtki. 

Tako će na čelo upravnog odbora zasjesti jedna žena. Radi se o Robyn Denholm, koja se u upravnom odboru Tesle nalazi od 2014. godine, a inače radi kao direktorica financija u australskom telekomu Telstra Corp.

Kako su priopćili iz Tesle, Denholm na novu poziciju stupa odmah, a iz Telstre će otići po isteku otkaznog roka.

Kako bi osigurali tranziciju bez poteškoća, tijekom preostalog vremena koje će provesti u Telstri Elon će biti od pomoći Robyn i davati joj podršku u svemu što ona odluči, stoji u priopćenju.

Posjećaju kako je Denholm dosad bila neovisni član upravnog odbora zadužen za reviziju.

Vjerujem u ovu kompaniju, njezinu misiju i veselim se što ću moći pomoći Elonu i Teslinu timu da ostvare održivu profitabilnost, istaknula je u izjavi Denholm.

Čini se da njezino imenovanje odgovara i samom Musku, koji je u izjavi istaknuo da se nada "još bližoj suradnji s Robyn".

Podsjetimo, Musk je nepromišljeno na Twitteru objavio da razmišlja o privatizaciji Tesle, što je izazvalo bijes dioničara, ali i reakciju Komisije za vrijednosne papire. Šef Tesle brzo se nagodio s njima te je prema nagodbi morao odstupiti s mjesta predsjednika uprave kompanije i platiti 20 milijuna dolara kazne

Denholm će imati pune ruke posla. Osim što će morati osigurati pozitivno poslovanje Tesle, povećati proizvodnju Modela 3, ali i držati Muska "na uzici". A to bi se mogao pokazati kao zahtjevan posao.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti