Otkako je započela pandemija koronavirusa u svijetu, znanstvenik Igor Rudan na svom profilu na Facebooku objavljuje svojevrsne komentare pod nazivom "Karantena Hrvatska". Na izravan i jednostavan način objašnjava kretanje virusa, razvoj bolesti, ali i komentira mjere koje su pojedine države uvele i što bi još trebalo napraviti kako bi se pandemija obuzdala.

U posljednjem komentaru Rudan se osvrnuo na mjere koje je Hrvatska provodila posljednjih šest tjedana i dao veliku pohvalu stručnom stožeru koji cijelu stvar vodi.

Ovo sam čekao već neko vrijeme: dakle, nakon šest tjedana otkad je virus prvi puta potvrđen u Hrvatskoj, nalazimo se prema rezultatima obrane u društvu najuspješnijih zemalja svijeta, kako to ova slika i prikazuje: uz nas su Singapur, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Hong Kong, Novi Zeland i Estonija. Drago mi je da ljudi vide da mi, Hrvati, možemo ne samo biti u finalu svjetskog prvenstva u nogometu već i među najboljima u zdravstvenoj zaštiti svog stanovništva, napisao je Rudan na samom početku.

Ističe kako je Hrvatska u dobroj situaciji što se širenja koronavirusa tiče, ali i da njegova druga domovina Velika Britanija nije te će više uključiti u zbivanja na otoku.

Nakon ovih nevjerojatnih šest tjedana Hrvatska stoji jako dobro, ali nemojmo se nikako opustiti. Jako je puno posla još pred svima nama da smislimo kako se izvući iz ove situacije. No veseli me što su struka i znanje do sada u Hrvatskoj ovako dobro odradile svoj posao i dali vidljive rezultate. Kamo sreće da se na njih oslanjamo i u svemu drugome što radimo, napisao je Rudan te objavio tablicu na kojoj je Hrvatska uz bok Singapuru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima po broju potvrđenih zaraza koronavirusom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju