S-Bikes je električni bicikl nove generacije

Ne samo da su automobili otišli u električne “vode” već i bicikli postaju sve više ‘naelektrizirani’.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.07.2016. / 08:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

S-Bikes je bicikl nove generacije koji osim što izgleda fenomenalno, kompaktan je i nudi prilično dobre karakteristike, pa krenimo redom.

Ovaj bicikl na prvu izgleda kao i svaki drugi, no kada malo bolje pogledate, vidjet ćete da se doista radi o drugačijem biciklu, pod ‘drugačijem’ mislimo da je ovo više od samog bicikla. Naime, S-Bikes je bicikl izrađen od aluminija, te mu je ukupna težina 22 kg. U samom biciklu ugrađena je Samsungova baterija od 7800mAh koja omogućuje domet od čak 65 km u ECO načinu vožnju, naravno na jednom punjenju. Samu bateriju možete puniti na dva načina, prvi je taj da bicikl spojite direktno na kućnu utičnicu, a drugi je da izvadite bateriju i tako ju prikopčate na struju, što može biti vrlo kompaktno.

Osim toga, S-Bikes ima i USB pomoću kojeg možete puniti pametni telefon, navigaciju ili čak prijenosno računalo. 

Ovaj ‘gadget’ ima pet različitih režima djelovanja, od sportskog programa za maksimalnu brzinu (25km/h), pa do ECO programa kojim se produljuje doseg.

Kako bi bicikl bio u skladu s zakonom, na prednjoj i stražnjoj strani nalaze se LED svjetiljka, a za dobro kočenje nalaze se čak dvije disk kočnice. Spomenimo i kako S-Bikes ima 7 brzina sa SHIMANO mjenjaču za klasičnu vožnju, plus još 5 brzina na elektro motoru.

Bicikl je osmišljen tako da ga je lako prevoziti, pa se tako može brzo sklopiti kako bi zauzimao čim manje prostora. 

Na kraju spomenimo i maloprodajnu cijenu od 999 eura za gotovinu, no moguće je kupiti bicikl na rate do 12 rata beskamatno, nakon čega je cijena 1099 eura. Jamstvo godine na bicikl je 2g. te jednu godinu na bateriju. 

Više informacija možete potražiti na Facebook stranici ispod, gdje ujedno možete dogovoriti i termin kako bi isprobali ovo vrlo zgodno i praktično prijevozno sredstvo.

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti