S ovog bicikla djeca nikad neće pasti

Slobodno možemo reći kako je Jyrobike “pametni bicikl”, jer njegova tehnologija omogućuje klincima brže i jednostavnije učenje vožnje na dva kotača.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 05.06.2014. / 12:56

S ovog bicikla djeca nikad neće pasti

Slobodno možemo reći kako je Jyrobike “pametni bicikl”, jer njegova tehnologija omogućuje klincima brže i jednostavnije učenje vožnje na dva kotača.

Svi mi znamo kako izgleda prva vožnja biciklom. Obično sve završava padom ili privremenim odustajanjem, no uz pomoć ovog bicikla sve je jednostavnije. Projekt koji je osvanuo na Kickstarteru u samo nekoliko dana prikupio je više od polovicu traženog iznosa od 100.000 dolara, a njegov cilj je naučiti djecu voziti bicikl u samo jednom danu.

Naime ovaj bicikl koristi žiroskop, odnosno u prednjem kotaču nalazi se rotirajući disk koji ga čini stabilnim, što znači da će vozač teško pasti na lijevu ili desnu stranu.

Produkcija ovog bicikla planirana je za kraj ove godine, a u prodaju bi mogao krenuti već u siječnju sljedeće godine. Planiraju se dvije verzije ovog bicikla, jednu manju (30 centimetara) koja će koštati 249 dolara, i onu veću 40 centimetara koji će koštati 299 dolara.

U videu iznad možete vidjeti neke detalje oko tehnologije ovog bicikla, a na Kickstarter stranici nalazi se cijeli projekt, u slučaju da želite donirati nešto.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti