Sa samo 36 godina: Zuckerbergovo bogatstvo sada iznosi nevjerojatnih 100 milijardi dolara

Samo nekoliko mjeseci nakon što je navršio 36. rođendan, Mark Zuckerberg ušao je odabrano društvo osoba koje vrijede više od 100 milijardi dolara. Osim njega to društvo čine još samo Jeff Bezos i Bill Gates.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.08.2020. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Poznata poslovica kaže: Kad nekom smrkne, drugom svane. Isto to možemo primijeniti i na tržište društvenih mreža na kojem Trump vrši veliki pritisak prema kineskom ByteDanceu koji, čini se, neće imati drugog izbora nego prodati američki odjel TikToka, a trenutačnu situaciju i nesigurnost oko kineske aplikacije pokušat će iskoristiti Zuckerberg i Facebook, tj. Instagram.

Slika nije dostupna TikToku prijeti zabrana u SAD-u, a Zuckerberg već ima kopiju s kojom kreće u osvajanje Amerike i svijeta

Na više od 50 tržišta od ovog tjedna na Instagramu je tako dostupna nova opcija Reels za snimanje i dijeljenje kratkih videozapisa, koja je neka vrsta kopije TikToka. Dok tek treba vidjeti kako će korisnici prihvatiti Reels, investitori zasad pozitivno gledaju na novu opciju te je, na krilima konkurenta TikToku, vrijednost dionica kompanije porasla za 6 posto. S novim porastom tržišne vrijednosti Facebooka, raste i bogatstvo njegovih dioničara, a poseban razlog za zadovoljstvo ima osnivač i najveći dioničar te kompanije.

Naime, prema Bloombergovu indeksu milijardera, Mark Zuckerberg jučer je službeno ušao u odabrani klub osoba čije se milijarde broje s tri znamenke. Sa 100 milijardi dolara vrijednosti postao je treća najbogatija osoba na svijetu, iza Bezosa, koji grabi prema 200 milijardi, te Billa Gatesa, čija je vrijednost 120 milijardi dolara.

Zuckerbergovo bogatstvo samo sa zadnjom promjenom dionica poraslo je za gotovo 6 milijardi dolara, a od početka godine skočilo je za više od 22 milijarde. Ova pandemijska godina ipak je najbolja za Jeffa Bezosa, čije se bogatstvo na koronakrizi povećalo za nevjerojatnih 75,3 milijarde dolara ove godine. Ako se rast nastavi, ne samo da bi godinu mogao završiti s vrijednosti većom od 200 milijardi dolara već bi se njegovo bogatstvo, u vjerojatno najtežoj godini za globalno gospodarstvo posljednjih desetljeća, moglo povećati za više od 100 milijardi.

Slika nije dostupna Želite saznati za koliko minuta najveći svjetski bogataši zarade vašu godišnju plaću?

Što se Zuckerberga tiče, možemo očekivati da će se i njegovo bogatstvo povećavati i dalje te se ne bismo trebali iznenaditi ako Reels postigne sličan uspjeh Storiesa, koje je Instagram kopirao sa Snapchata te je u kratko vrijeme postala omiljena opcija velikog broja korisnika, što bi trebalo utjecati na daljnji rast cijena dionica kompanije.

Izvor: BBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti