Sada je i službeno: Google uvodi pretplatu za YouTube

Google je predstavio brojne novitete na YouTubeu, a među inim najavljen je i pretplatnički servis koji će omogućiti gledanje videozapisa i slušanje glazbe bez oglasa

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2014. / 09:49

Sada je i službeno: Google uvodi pretplatu za YouTube

Zahvaljujući brojnim izvođačima i korisnicima, YouTube postao je najveći glazbeni servis na svijetu, a jučer je ova kompanija predstavila velike novitete koji će dodatno poboljšati ovaj servis. Tako su na web stranici YouTubea te na aplikacijama za Android i Appleove uređaje najavili novi tab namijenjen ljubiteljima glazbe na kojem se nalaze izdvojeni glazbeni spotovi, preporučene playliste bazirane na glazbi koju korisnik sluša i pjesmama koje su trenutno u trendu na YouTubeu.

Također, ovdje će se nalaziti i pjesme s kanala na koje su korisnici pretplaćeni, a tijekom sljedećih nekoliko dana korisnici će jednostavno moći pronaći cijelu diskografiju glazbenika. Ovo je odlična vijest za sve ljubitelje glazbe koji će napokon jednostavno i na jednom mjestu pronaći sve albume i pjesme s albuma omiljenih glazbenika te sve službene spotove i ostali sadržaj. Osim toga, iz ove su kompanije napokon potvrdili i ono o čemu se priča već duže vremena, a to je uvođenje pretplate. Novi pretplatnički servis YouTube Music Key omogućit će slušanje glazbe i gledanje videozapisa bez oglasa, reprodukciju glazbenih videozapisa čak i kada je ekran zaključan ili tijekom korištenja drugih aplikacija, a korisnicima će posebno zanimljiva biti opcija slušanja glazbe offline.

Promotivna mjesečna pretplata iznosit će 7,99 dolara mjesečno, a u tu cijenu bit će dostupna i usluga Google Play Music na kojoj je dostupno više od 30 milijuna pjesama i koja je odnedavno dostupna i u Hrvatskoj. Ova usluga na početku bit će dostupna samo putem pozivnice odabranim korisnicima, nakon toga trebala bi biti dostupna u SAD-u i na još nekoliko tržišta, a u budućnosti i svim korisnicima. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti