Samo jedan po jedan: WhatsApp staje na kraj masovnom prosljeđivanju poruka

Korisnici ne mogu poruku proslijediti na više adresa odjednom, već će morati ponoviti slanje svakom kontaktu posebno.

Martina Čizmić | 07.04.2020. / 11:55

WhatsApp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Otkako su ljudi diljem svijeta u izolaciji te izbjegavaju direktne društvene kontakte, aplikacije za dopisivanje i videopozive bilježe strahovit rast popularnosti. No s velikim brojem korisnika dolazi i do određenih problema.

Jedan od problema s kojima se WhatsApp susreo jest masovno prosljeđivanje poruka. Iako je to u većini slučajeva samo zabavni video ili meme koji korisnici žele podijeliti sa svojim prijateljima ili članovima obitelji, u nekim slučajevima to su i prevare (poput lažnih bonova za trgovine) ili lažne informacije.

Stoga su u WhatsAppu donijeli odluku i ograničili prosljeđivanje poruka samo jednom kontaktu (dosad je bilo moguće istovremeno proslijediti u pet razgovora). To ne znači da korisnici ne mogu poruku proslijediti i na više adresa - samo će morati ponoviti samo slanje onoliko puta koliko puta tu poruku žele podijeliti.

Primijetili smo znatan porast u količini proslijeđenih poruka, što je neke korisnike jednostavno zatrpalo, a može pridonijeti i širenju dezinformacija. Vjerujemo da je važno usporiti širenje tih poruka kako bi WhatsApp i dalje ostao mjesto za osobne razgovore, napisali su u objavi iz WhatsAppa.

Osim što su ograničili broj kontakata na koje se može odjednom proslijediti poruka, u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom poslali su nekoliko milijuna poruka ljudima koji su tražili informacije i savjete o epidemiji koronavirusa na zajedničkim kanalima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti