Samsung bi uskoro mogao objaviti pametni sat koji nije ovisan o smartphoneu

Očito je da Samsung očajno želi biti lider na zasad još vrlo malenom tržištu pametnih satova, a u prilog tome ide činjenica da će u narednim mjesecima kompanija predstaviti novu verziju pametnog sata, treću u samo godinu dana.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 27.05.2014. / 07:46

Samsung bi uskoro mogao objaviti pametni sat koji nije ovisan o smartphoneu

Očito je da Samsung očajno želi biti lider na zasad još vrlo malenom tržištu pametnih satova, a u prilog tome ide činjenica da će u narednim mjesecima kompanija predstaviti novu verziju pametnog sata, treću u samo godinu dana.

Naime, kako piše The Wall Street Journal, novi pametni sat  iz Samsunga moći će obavljati pozive, primati podatke a sve to bez da se spoji na smartphone. Upravo je da vrlo snažna povezanost bila i problem korisnicima koji se nisu baš iskazala kada je u pitanju kupnja ranijih verzija satova.

Naravno, Samsung za sada još uvijek eksperimentira s pametnim satovima, no njihova prodaja za sada ne cvate. Spomenimo i kako će novi uređaj trebati SIM karticu, odnosno podatkovni prometi i normalne glasovne pozive, a imat će na sebi i GPS, praćenje otkucaja srca, kameru i moći će se slati email, doduše ne znam tko će tipkati na tom ekranu, a glasovne naredbe još uvijek nisu toliko precizne.

Bez obzira na sve, novi bi pametni sat neće raditi na novom Googleovom Android Wear operativnom sustavu, već na Tizenu kao i Gear 2. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti