Samsung Galaxy Unpacked: Pregršt novih uređaja, ali dvije su značajke u fokusu

Iz Samsunga, već tradicionalno, ne žele otkrivati što će predstaviti, no uz gomilu glasina i informacija koje su već procurile u javnost, možemo s priličnom sigurnošću reći što će sve biti pokazano na pozornici.

Martina Čizmić | 10.07.2024. / 10:31

Samsung pozivnica (Foto: Samsung)

 Samsung će danas u Parizu predstaviti cijeli niz novih pametnih uređaja na svom, već tradicionalnom, Galaxy Unpacked događaju.

Iako je ove godine događaj ranije no ikad, dijelom i jer je Samsung partner Olimpijskih igara koje će se održati od 26. srpnja upravo u Parizu, zanimljivo je da je po prvi put za svjetsku premijeru odabran neki europski grad.

Iz Samsunga, već tradicionalno, ne žele otkrivati što će predstaviti, no uz gomilu glasina i informacija koje su već procurile u javnost, možemo s priličnom sigurnošću reći što će sve biti pokazano na pozornici.

Prije svega, jasno je da će Samsung naglasak staviti na dvije stvari - umjetnu inteligenciju i praćenje zdravlja. O umjetnoj inteligenciji već se puno pisalo u siječnju kad se prvi put pojavila na Galaxy S24 seriji. U međuvremenu su uređaji dobili nekoliko ažuriranja pa su AI opcije postale još bolje, a neslužbeno se govori da bi uređaji koji će danas biti predstavljeni mogli dobiti svoje dodatne AI mogućnosti.

Samsung pozivnica Znamo kad i gdje, a evo što se priča što će točno Samsung predstaviti na svom događaju Galaxy Unpacked

A o kojim je uređajima riječ? To nije tajna - Samsung će pokazati nove verzije svojih preklopnih telefona - Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6. Ako je vjerovati dosadašnjim informacijama, ta dva uređaja neće biti nešto revolucionarno drugačija od svojih prethodnika. Ono što je vidljivo drugačije je tanje kućište i nešto drugačije šarke. Najveće se promjene skrivaju unutra, a one obuhvaćaju nove, još jače procesore, bolju glavnu kameru i navodno bolju bateriju. Hoće li nas Samsung iznenaditi još nečim vezanim uz preklopne telefone, tek ćemo vidjeti.

Što se tiče praćenja zdravlja, tu će glavna zvijezda najvjerojatnije biti Galaxy Ring. Pametni prsten koji je najavljen u siječnju, a prototipovi pokazani na sajmu MWC u Barceloni krajem veljače, navodno bi od početka kolovoza trebao biti dostupan na tržištu. Ovaj mali uređaj usmjeren je prije svega na praćenje fizičkog stanja korisnika (mjerit će otkucaje srca, pratiti spavanje, temperaturu tijela, mjesečnice i izračunavati razinu "vitalnosti"), a u kombinaciji s pametnim telefonom, moći će diskretno upozoriti na poziv ili primljenu poruku. Baterija bi, spominje se, mogla trajati i do devet dana (ovisno o opcijama koje se koriste i verziji prstena), što bi mnoge moglo iznenaditi. No, ono što će vjerojatno odbiti mnoge je cijena. Šuškla se da će ona iznositi od 300 dolara na više, a spominjala se i nekakva pretplata za dodatne opcije.

Samsung Galaxy Ring (Foto: Samsung/YouTube/Screenshot)

Drugi "zdravstveni gadget" je Galaxy Watch 7, pametni sat koji bi treba nastaviti Samsungovu liniju satova, a pridružit bi mu se trebao i novi Galaxy Watch Ultra koji bi trebao biti nešto izdržljiviji i robusniji od ostalih Samsungovih satova. Oba sata trebala bi imati nešto bolju bateriju od prethodnih verzija pametnog sata, a hoće li doći s dodatnim AI opcijama, tek ćemo vidjeti.

Samsung Galaxy Ring Jedan prsten da vlada svima: Zahuktava se utrka oko novog pametnog nosivog uređaja

I na kraju tu su bežične slušalice Galaxy Buds 3 koje će dobiti nešto drugačiji dizajn od prethodnih, ali ne bi trebale donijeti neke revolucionarne promjene.

No, hoće li Samsung predstaviti još nešto, pogledajte sami u prijenosu uživo od 15 sati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti