Posljednja verzija Samsungov S4 nije urodila plodom kao što je to pošlo za rukom prijašnjim verzijama, no nova Alpha bi to mogla promijeniti. 

Uređaj s 4.7 inča Super AMOLED zaslonom HD razlučivosti ima jednu novost, a to je metalni okvir, koji konačno Galaxyju daje dozu luksuznosti. Prisjetimo se, korisnici su se često žalili na dizajn Galaxy uređaja prvenstveno radi plastike koja ionako skup uređaj čini jeftinim. 

Galaxy Alpha, nova perjanica iz Samunga sada bi to mogla promijeniti. Uz 4.7 inčni zaslon tu je i stražnja kamera od 12MP koja omogućava snimanje fotografija u različitim uvjetima osvjetljenja, te prednja kamera od 2.1MP za sve vaše selfieje. Također, Galaxy Alpha preuzima popularne značajke aktualnog Galaxy S5 modela, kao što su Ultra-Power Saving način rada, S Health aplikacija za aktivan život, čitač otiska prsta, mogućnost sigurne pohrane fotografija i drugih sadržaja u privatni spremnik (Private Mode) kao i povezivanja sa Samsung Gear Fit, Gear Live i Gear 2 nosivim uređajima. 

Uređaj ima 32GB interne memorije, no nema Micro SD slot, koji je morao očito patiti radi novog metalnog okvira. 

Galaxy Alpha će biti dostupan polovicom rujna, u crnoj, bijeloj, zlatnoj, srebrnoj i plavoj boji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju