Samsung predstavio Galaxy Tab 8.9 i 10.1. Što trebate znati?

Na današnjoj press konferenciji, Samsung je predstavio dva modela novih tableta dimenzija 8.9 odnosno 10.1 inča.

Zimo Zimo Zimo | 22.03.2011. / 19:23

Samsung predstavio Galaxy Tab 8.9 i 10.1. Što trebate znati?

Na današnjoj press konferenciji, Samsung je predstavio dva modela novih tableta dimenzija 8.9 odnosno 10.1 inča.

Omar Khan iz Samsunga istaknuo je kako oni ne vjeruju u strategiju univerzalne dimenzije tableta, pa su tako predstavili dva modela.

Prvi model od 8.1 inča i 16GB WiFi, kreće u prodaju početkom ljeta u SAD-u po cijeni od 469$ odnosno za model od 32GB cijena će biti 569$.

Model sa većim zaslonom 10.1 inča kapaciteta 16GB + WiFi kreće u prodaju 06. lipnja u SAD-u i koštat će 499$, odnosno 599$ - 32GB + WiFi.


Hardware


Što se hardwareskog dijela tiče, Samsung je očito krenuo opasno na tržište tableta. Novi modeli od 8.9 i 10.1 inča debljine su samo 8.6mm, što je tanje i od iPada 2 koji je debljine 8.8mm. Model 10.1 inča težine je 595g i ima bateriju od 6800mAh koja bi trebala trajati oko 10h gledanja videa, dok je manji model 8.9 inča težak samo 467g. Oba tableta imaju microSD slot, 3.5 mm jack za slušalice, SIM slot, procesor od 1GHz dual-core (navodno Tegra 2). Jedini problem u svemu tome je što su ti modeli bili izloženi, no nisu se mogli upaliti, no pogledate li video ispod, vidjet ćete da izgledaju fenomenalno.


TouchWiz UX


Moglo se čuti mnogo skepticizma nakon što je Samsung najavio kako će na Android Honeycomb dodati svoj operativni sistem, no kako kažu iz Engadgeta, koji su probali proizvod na starijem modelu, TouchWiz UX dodaje extra čari na Honeycomb. Mogućnosti poput povećanja ili smanjivanja dimenzija widgeta nešto je što u Honeycombu ne postoji a može jako dobro doći. Također tu je i Mini Apps Tray koji nestaje sa zaslona ukoliko ga ne trebate, a koristan je jer se na njemu nalaze važnije aplikacije.

Nadalje, e-mail sučelje izgleda poput onog na originalnom Galaxy Tabu, no pročišćeno je i pojednostavljeno za korištenje. Nadodajmo još samo da će se u neke regije isporučivati oba Galaxy Tab tableta bez TouchWiz UX-a, no više o tome u narednim danima.

Pogledajte službenu stranicu Samsunga za više informacija i kratak video koji je pripremila ekipa iz Engadgeta:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti