Samsung predstavio svoj 8-inči hibrid tableta i smartphonea — Note 8.0

Točno godinu dana nakon što je predstavljen Note 10.1, Samsung je predstavio novi kompaktniji tablet od 8-inča.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.02.2013. / 13:18

Samsung predstavio svoj 8-inči hibrid tableta i smartphonea — Note 8.0

Točno godinu dana nakon što je predstavljen Note 10.1, Samsung je predstavio novi kompaktniji tablet od 8-inča.

Iako je bilo za očekivati kako će i Samsung krenuti na tržište tableta manjih dimenzija i nešto nižih cijena, danas je stiglo i službeno priopćenje o uređaju Note 8.0. Naime, kao što je bilo za očekivati Note dolazi s S-Pen koja služi onima kojima je prirodnije upravljati 'olovkom' na tabletu, te zahtijevaju nešto precizniji unos podataka.

Dakle, kao što se da naslutiti, novi Note je veličine 8 inča s zaslonom rezolucije 1280 x 800, dok cijeli uređaj pogoni quad-core Samsung Exynos procesor na 1.6GHz, te 2GB RAM-a. Uređaj dolazi u dvije verzije odnosno 16 i 32GB, no oni koji žele više memorije tu je i utor za microSD karticu.

Što se tiče kamera, s prednje strane nalazi se kamera od 1.2 megapiksela dok je stražnja od 5 megapiksela.

note 8.0 omogućavat će telefonske pozive

Cijelu sustav pokreće Android 4.1.2 Jelly Bean, no ne i zadnji Android 4.2, te posljednje verzije Samsungovog TouchWiz softvera. Ako se pitate hoće li Note 8.0 omogućiti i telefonske pozive kao što je to slučaj na Note II, odgovor je 'da' — iako mislim da je uređaj ipak prevelik da bi ga koristili kao telefon, no s druge strane tu su slušalice pa je moguće telefonirati i na taj način.

U nastavku prilažem video TheVergea koji je napravio recenziju uređaja sa strane korisnika, a ne s one strane koje bi voli Samsung vidjeti, pa tako možete vidjeti i prednosti i nedostatke. Cijena je još uvijek nepoznata, no jasno je kako je Samsung s ovim uređajem još bliže korak Appleu i njegovom iPadu mini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti