Samsung Smart TV uređaji u 2015. će koristiti isključivo Tizen platformu

Kompanija Samsung objavila je da će svi Smart TV uređaji kreirani ove godine koristiti Tizen platformu, što je još jedan od pokušaja populariziranja vlastite platforme.

Monika Nožić Monika Nožinić | 02.01.2015. / 09:04

Samsung Smart TV uređaji u 2015. će koristiti isključivo Tizen platformu

Kompanija Samsung objavila je da će svi Smart TV uređaji kreirani ove godine koristiti Tizen platformu, što je još jedan od pokušaja populariziranja vlastite platforme. Tizen je na Linuxu baziran operativni sustav otvorenog koda kojeg razvijaju Samsung i Intel. Samsung sa Tizenom na svojim televizorima želi omogućiti bolju funkcionalnost i aplikacije.

Kim Hyun-suk iz Samsunga izjavio je kako se nadaju i da će drugi proizvođači prihvatiti Tizen, što bi zasigurno pomoglo ovom OS-u koji se već nalazi na nekoliko kamera i pametnih satova.

Novi Tizen Smart TV uređaji omogućit će provjeru sastava tima i statistike igrača tijekom utakmice dok gledate TV, nudit će PlayStation Now podršku za prijenos PlayStation 3 i 4 igara na televizoru bez potrebe za konzolom, stream sadržaje sa telefona te prijenos uživo sa TV-a na pametne telefone. Samsung još uvijek nije predstavio ove Smart TV uređaje, ali vrlo je vjerojatno da ih možemo očekivati ove godine.

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti