Samsung svoju modernu tehnologiju uspješno sakrio iza dizajnerskog izgleda

Samsungovi televizori iza uglađenog dizajna skrivaju modernu tehnologiju.

Martina Čizmić | 27.05.2020. / 13:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je najavo nove modele iz svoje linije televizora Lifestyle za 2020. godinu koji su dostupni i na hrvatskom tržištu. Radi se o modelima The Serif i The Frame koji prije svega plijene svojim dizajnerskim izgledom iza kojeg je skrivena napredna tehnologija Quantum Dot i umjetna inteligencija. 

Model The Serif, za koji je Samsung dobio iF nagradu za inovativni dizajn, bit će dostupan u Hrvatskoj u dvije boje - bijeloj i plavoj. Karakterizira ga metalno postolje koje se može odvojiti pa korisnici mogu odabrati hoće li televizor biti samostojeći ili postavljen na policu ili ormar.

No osim dizajna, ovaj model može se pohvaliti NFC i AirPlay opcijama povezivanja za povezivanje pametnih telefona i televizora bez kablova. Za povezivanje je dovoljno aktivirati NFC aplikaciju na svom pametnom telefonu i smjestiti ga na televizor, a uređaji će se samostalno povezati. Uz to, opcija AirPlay omogućuje jednostavno povezivanje s Appleovim uređajima, koristi prikladne značajke kao što je zrcaljenje zaslona.

The Frame je na domaćem tržištu premijerno prikazan prošle godine, a ove godine dolazi s novim inačicama. Osim što služi kao televizor, The Frame može, kad nije uključen, prikazivati umjetnička djela te tako sakriti svoju pravu ulogu. The Frame sadrži samo jednu tanku, neprimjetnu žicu koja istovremeno povezuje sve uređaje s televizorom pomoću uređaja One Connect Box.

Oba modela dolaze s tehnologijom Quantum Dot AI Upscaling, koja omogućuje stopostotnu vidljivost boja s više od milijardu nijansi, a umjetna inteligencija poboljšava i prilagođava kvalitetu prikazane slike 4K kvaliteti, bez obzira na trenutačnu rezoluciju ili izvor iz kojeg se reproducira sadržaj. The Serif također ima mogućnost otkrivanja promjene količine svjetlosti u prostoriji i prilagođavanja optimalnog osvjetljenja zahvaljujući funkciji Prilagodljiva slika, što gledanje televizije čini ugodnijim za oko.

The Serif će u Hrvatskoj biti dostupan u veličinama od 43, 49 i 55 inča, a preporučena maloprodajna cijena je od 7799 kuna. The Frame će u 2020. godini, uz postojeće veličine od 43, 55 i 65 inča, umjesto u dijagonali od 49 inča biti dostupan u dijagonali od 50 inča, kao i u dijagonalama od 32 i 75 inča. Na svim modelima od 43 inča nadalje AI upscaling podiže sliku na 4K razlučivosti. Početna preporučena maloprodajna cijena iznosi 4099 kuna.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti