Samsung u Barceloni predstavlja svoj novi Galaxy Note tablet

Korejski novinari saznali su glavnu Samsungovu zvijezdu ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni - umjesto novog smartphonea Galaxy S serije (kako bi neki očekivali), biti će to drugi po redu mid-range tablet Galaxy Note serije (o novom Note smartphoneu nažalost nema govora).

Zimo Zimo Ante Malenica | 22.01.2013. / 10:12

Samsung u Barceloni predstavlja svoj novi Galaxy Note tablet

Korejski novinari saznali su glavnu Samsungovu zvijezdu ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni - umjesto novog smartphonea Galaxy S serije (kako bi neki očekivali), biti će to drugi po redu mid-range tablet Galaxy Note serije (o novom Note smartphoneu nažalost nema govora). Riječ je konkretno o 8-inčnom modelu koji će krasiti ekran rezolucije 1280*800 piksela, 5-megapikselna kamera i prednja 1.3-megapikselna kamera, dok će softverska podloga biti Googleov Android OS u svojoj posljednjoj Jelly Bean varijanti.

Iako detaljne specifikacije nisu poznate, ako je vjerovati nekim ranijim špekulacijama, uređaj će dolaziti u dvije verzije - u 32 i 64-gigabajtnom izdanju, odnosno s podrškom za 3G/Wi-fi ili samo s podrškom za Wi-fi. Dizajn uređaja navodno će podsjećati na Galaxy Tab seriju, a cilj uređaja je s 2,1 inča manjim ekranom u odnosu na prvo izdanje Note tablet serije napasti tržište za koje se trenutno bore iPad mini, Nexus 7 te Kindle Fire HD. Očigledno opaka konkurencija, a pošto je prvi Note tablet bio daleko od uređaja bez mane, Samsung će nas morati vraški oduševiti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti