Samsungov Galaxy S4 vjerojatno će imati plastično kućište

Samsungov sljedeći flagship smartphone Galaxy S IV vjerojatno će biti napravljen od plastike. Blog posvećen Samsungu, SamMobile, prošli tjedan je pisao da je dio uređaja napravljen od aluminija, ali da je pozadina još uvijek plastična.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 06.03.2013. / 12:36

Samsungov Galaxy S4 vjerojatno će imati plastično kućište

Samsungov sljedeći flagship smartphone Galaxy S IV vjerojatno će biti napravljen od plastike. Blog posvećen Samsungu, SamMobile, prošli tjedan je pisao da je dio uređaja napravljen od aluminija, ali da je pozadina još uvijek plastična. Za uređaj čije će se službeno predstavljanje održati 14. ožujka u New Yorku mnogi su se nadali da će Samsung odbaciti plastiku u korist nekog kvalitetnijeg materijala. Apple, na primjer, ima kućište od aluminija i stakla za iPhone 5, a HTC One je praktički cijeli metalni. Nokia koristi polikarbonatno tijelo, koje je elegantna verzija plastike i čini se puno čvršćim od plastike na Samsungovom Galaxy S III. uređaju.

Samsung je postigao veliki uspjeh s jeftinim plastičnim kućištima, te možda i nema potrebe za promjenom ove strategije. Ipak, ostaje dojam da bi flagship uređaj bilo kojeg proizvođača trebao biti izrađen od kvalitetnijih materijala.

Galaxy S4 trebao bi imati Exynos 5 Octa CPU (osmerojezgreni procesor), Mali-T678 (osmerojezgreni) GPU, 4,99-inčni SuperAMOLED Full HD zaslon, 2GB RAM-a, 13 megapikselnu stražnju kameru sposobnu za snimanje 1080p Full HD videa pri 30fps, 2 megapikselnu prednju kameru sposobnu za snimanje 720p HD videa, te će pokretati Android 4.2.2 Jelly Bean kao operativni sustav.

Prije dva dana stigao je i prvi teaser za Galaxy S4, čiji nastavak očekujemo u narednim danima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti