Samsungova umjetna inteligencija stiže na veći broj uređaja

Odlične vijesti iz Samsunga za korisnike nekih starijih modela telefona i tableta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.03.2024. / 14:16

Google Circle to Search (Foto: Samsung)

Jedna od najzanimljivijih opcija na posljednjim top-modelima Samsunga iz serije S24 jest Galaxy AI, odnosno opcije bazirane na umjetnoj inteligenciji. Iz južnokorejske kompanije ranije su najavili kako tu opciju namjeravaju proširiti i na neke druge, starije modele Galaxy uređaja, a ovaj tjedan napokon smo saznali i službene informacije kada će to biti i koji će uređaji dobiti pristup njihovim AI opcijama.

Samsung Galaxy S24 serija Samsung predstavio prve AI telefone: Što je sve novo, kako izgledaju i, najvažnije, koliko koštaju

Već od sutra, dakle 28. ožujka s nadogradnjom One UI 6.1, Samsungovi AI alati bit će dostupni na pametnim telefonima iz serije Galaxy S23, uključujući i model S23 FE, zatim na modelima s fleksibilnim ekranima Galaxy Z Flip 5 i Z Fold 5, a umjetna inteligencija stiže i na jedan Samsungov tablet, model Tab S9.

Galaxy AI donosi različite opcije, no najzanimljivija je svakako circle to search with Google, odnosno zaokruži za pretragu. Korisnici kojima je ova opcija dostupna (za sada su to korisnici Samsungovih telefona, kao i posljednje generacije Googleova Pixela) tako će moći zaokružiti, dodirnuti ili pošarati objekte na ekranu svog telefona, odnosno ono što ih zanima i dodirnuti posebnu tipku, nakon čega će se otvoriti novi prozor s rezultatima pretrage povezane s onim što se zaokružili. Nije teško zaključiti kako bi ova opcija mogla postati prilično popularna na uređajima na kojima je dostupna - pored navedenih telefona, možda s vremenom postane dostupna i na drugim Androidima.

Osim zaokruživanja za pretragu, Samsungova umjetna inteligencija omogućit će sažimanje teksta i glasovnih snimaka kao i manipulaciju objektima na fotografijama te generativne wallpapere.

Također, na ovim modelima Samsungovih uređaja sada će biti omogućeni i prijevodi uživo tako da, dok razgovarate s jednom osobom na drugom jeziku, AI će automatski prevoditi ono o čemu pričate.

Umjetna inteligencija Samsung bi mogao predstaviti napredniju verziju Galaxy AI-a koja neće biti besplatna

Što se tiče upravljanja objektima na fotografijama, oni će se moći brisati, ali i pomicati, mijenjati njihova veličina i slično. Novosti stižu i na aplikaciju bilješki koja, pored sažetka onog o čemu ste pisali, može sadržaj reorganizirati kako bi bio jasniji.

S obzirom na to da posljednja generacija Galaxyja radi na naprednijem čipsetu (Snapdragon 8 Gen 3), a spomenuti ranije predstavljeni uređaji na starijem hardveru, tek ćemo u praksi vidjeti hoće li se to odraziti na neke razlike u performansama.

Izvor: PC Mag

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti