Savršen spoj mode i tehnologije: 3D-aplikacija True Gault kreira cipele rađene po mjeri svakog stopala

Nina Garcia postigla je dogovor s True Gaultom kako bi predstavila prvu aplikaciju za iPhone koja će pomoću 3D-slika štikle dizajnirati po mjeri pojedinca.

B.F.M. | 04.08.2017. / 07:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američka modna marka True Gault objavila je vlastitu aplikaciju koja će, kako kažu, zauvijek promijeniti odnose između žena i njihovih štikli. True Gault osmislio je inovativno 3D mjerenje koje može odrediti veličinu stopala svake osobe.

Sandra Gault, osnivačica i izvršna direktorica tvrtke, objavila je da se poznato lice poduzetništva i mode Nina Garcia njezinu timu pridružila kao savjetnica.

Aplikacija True Gault omogućava svakom kupcu da odabere izgled cipele, a istovremeno generira 3D-model svog stopala koji garantira da će na kraju dobiti "predivne cipele koje mu pristaju". Ovakav način izrade cipela po mjeri tipične mjere stopala čini zastarjelima. Krajnji rezultat inovativno je iskustvo tijekom kojeg se naručeni par cipela, rađen po narudžbi, dostavlja za manje od četiri tjedna.

Savršena ravnoteža između tehnologije i mode

Kupci se potiču da "dizajniraju" vlastite cipele, pri čemu im je na raspolaganju više od 20 stilova, boja, veličina pete, i materijala: više od 40 tipova kože i tkanina, a broj materijala neprekidno raste. Kupci mogu zanemariti tipične veličine cipela i zauzvrat dobiti cipele napravljene po njihovoj mjeri, bez boli, pritiska ili straha da im konačni proizvod neće odgovarati kao saliven.

True Gaultove cipele ručno se rade u Španjolskoj i šalju poštom, s garancijom da će cipele pristajati stopalima. U slučaju da se to ne dogodi, True Gault radit će potrebne preinake sve dok se to ne promijeni. Također, kupci putem iPhoneove aplikacije mogu napisati i kritike i pohvale.

Jednom izmjerena stopala ostaju u arhivi aplikacije True Gault te je kupcima dovoljno samo odabrati novi izgled cipele. Stilovi se također pohranjuju putem aplikacije, tako da se favoriti kupaca neće ukinuti, bez obzira na sezone.

Nisam uzbuđena zbog True Gaulta zato što volim cipele, nego zato što sam oduvijek promovirala tehnologiju. True Gault je rijetka kombinacija koja pogađa savršenu ravnotežu između tehnologije i mode te rješava poznati problem kupaca i industrije, istaknula je savjetnica tvrtke Nina Garcia.

Novi projekt "štreberice u štiklama"

Osnivačica tvrtke True Gault i samoprozvana "štreberica u štiklama" Sandra Gault ima više od 20 godina iskustva u poduzetništvu, pogotovo kada je u pitanju rad na novoj tehnologiji.

Bila sam zbunjena zbog ideje da sve žene misle da izgledati dobro u štiklama znači osjećati se neudobno, rekla je Gault. S našom tehnologijom i tržišnim modelom donosimo novo iskustvo. Svaki je par cipela unikatan, poput stopala naših mušterija.

True Gault izgrađen je na poslovnom modelu koji konačni proizvod donosi direktno do kupca i već je privukao pažnju industrije tehnologije te je prihvaćen u društvo osam kompanija za cijenjeni Googleov program ubrzanog rasta. True Gault je u fazi postupnog lansiranja od prosinca 2016., a dokaz je uspješnosti ove ideje više od 1000 prodanih pari cipela.

Personalizirane cipele stoje  između 250 i 350 dolara (1500 i 2000 kuna), a True Gault garantira iznimnu, besprijekornu podudarnost između cipela i oblika stopala, što jamči ugodnost i stil koji je autentičan te koji je kreirao sam kupac.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti