Moda i tehnologija: Podržite Baggizmo, ultimativnu "IT torbu" za svakog muškarca

Kada ne možete pronaći ono što vam treba, onda to napravite sami, otprilike tom idejom vodili se ekipa koja stoji iza Baggizmo torbe koja je na Kickstarteru jučer pokrenula kampanju u čiji uspjeh ne sumnjamo...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 02.06.2015. / 07:38

Moda i tehnologija: Podržite Baggizmo, ultimativnu "IT torbu" za svakog muškarca

Kada ne možete pronaći ono što vam treba, onda to napravite sami, otprilike tom idejom vodili se ekipa koja stoji iza Baggizmo  torbe koja je na Kickstarteru jučer pokrenula kampanju u čiji uspjeh ne sumnjamo... 

U današnje vrijeme je doista problem "potrpati" sve što vam je potrebno za normalno i kvalitetno obavljanje poslovnih zadataka, pogotovo "u hodu", što je sve češći slučaj, ali i potreba. Tako je i Ladislav Jurić, IT menadžer, shvatio da konstantno ima problema sa svojim gadgetima, dugo je, zapravo predugo tražio torbu koja će odgovarati njegovim potrebama i biti funkcionalna, potraga je nažalost bila beuzspješna, stoga je odlučio torbu napraviti sam. Ustvari, zajedno sa suprugom Izvorkom Jurić, koja je preuzela brigu oko brandinga, zagrebačkim dizajn studijem Manufakturist koji čine Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf. U cijelu priču su se uključili KoArt, koji je odradio proizvodnju prototipa, Señor kreativne komunikacije, Mladen Šarić kao fotograf, Luka Vucić s video produkcijom, Mirko Šušnić koji je zadužen za prodaju, Tatjana Bartaković čija je briga odnos s javnošću i medijima... Zašto je Baggizmo idealno rješenje, zašto će baš ova torba riješiti sve vaše probleme kada je u pitanju funkcionalnost, jednostavnost i mogućnost korištenja u bilo kojoj prigodi. 

Moda i tehnologija: Podržite Baggizmo, ultimativnu "IT torbu" za svakog muškarca

Zato jer je riječ o potpuno optimiziranoj torbi u koju stanu: tablet, dva pametna telefona, prijenosni baterijski punjač, novčanik, ključevi, olovka i blokić ili maramice i slično. Između džepova smješteni su prolazi za kablove slušalica i prijenosnog baterijskog punjača preko kojega se tablet može puniti za vrijeme nošenja Baggizma.  Dodatna je prednost što se može nositi u gotovo svakoj prigodi, preko odjeće, ali i ispod, primjerice, poslovnog odijela. "Ja sam zaljubljenik u gadgete i nikad bez svih njih zajedno ne izlazim iz kuće. Stoga sam shvatio da trebam torbu u koju bi svi oni stali, bili uredno smješteni kako bi ih jednostavno, prema potrebi, mogao dosegnuti – bilo da vozim automobil, bicikl ili sam na sastanku. S obzirom na to, torba je trebala biti ugodna za nošenje te se vizualno uklapati u razne tipologije odjeće namijenjene za poslovno i privatno okruženje. Što da kažem – nakon intenzivnog istraživanja shvatio sam da takva torba ne postoji i odlučio sam pokrenuti projekt kojim bi se ona projektirala, a za prvog partnera sam našao svoju suprugu, Izvorku Jurić, koja je za Baggizmo osmislila čitav branding i strategiju razvoja proizvoda.“ – istaknuo je osnivač Baggizma, Ladislav Jurić.  

„Nama se čini da dizajnersko rješenje torbe Baggizmo dobro uravnotežuje dva tipa torbi prisutnih na tržištu — suvremene “fashion” i klasične “computer” torbe. Odlučile smo se za poligonalni tip kroja torbe koji omogućuje njezino prianjanje po torzu jer je muškarcima to prirodnija pozicija za torbu – ispod ruke (na dohvat ruke) – u odnosu na ruksake ili takozvane tobolce. Dužina same naramenice može se regulirati ovisno o dimenziji (veličini/proporciji) pojedinog muškarca. Pritom je i debljina same naramenice optimalna kako bi osigurala udobnost nošenja na ramenu. Dodatna ugodnost i praktičnost nošenja postignuta je odabirom vodoodbojnog materijala koji dobro prijanja uz tijelo, a ipak omogućava cirkulaciju zraka između unutarnje strane torbe i tijela. Za nošenje Baggizma tijekom vožnje bicikla i sličnih aktivnosti, osmislile smo da se donji stražnji dio tijela torbe učvrsti haklicom za hlače, kako bi torba prianjala uz tijelo prilikom naginjanja.“ – predočile su dizajnerice iz Manufakturista neke od osnovnih odlika dizajna Baggizma.  

Moda i tehnologija: Podržite Baggizmo, ultimativnu "IT torbu" za svakog muškarca

Naravno, problem je, kao i uvijek, inicijalni budžet i financiranje u prvoj fazi, iako je ovdje riječ o hrvatskom proizvodu, koji će se proizvoditi u Hrvatskoj, sluha domaćih investitora za sada nije bilo, stoga su se u Baggizmu odlučili na pokretanje crowdfunding kampanje na Kickstarteru. Cilj kampanje koja je startala 1. lipnja i koja će trajati sve do 1. srpnja jest sakupiti fond od 35.000,00 USD u svrhu pokretanja proizvodnje zasnovane u Hrvatskoj. Sam uspjeh kampanje Baggizma (www.baggizmo.me) uvjetovan je podrškom hrvatske i međunarodne zajednice za vrijeme trajanja kampanje – počevši već od uplate u iznosu od 3 USD. Prvih 50 pobornika kampanje na Kickstarteru imat će mogućnost kupiti ga za podršku od 85 USD, dok će se njegova buduća tržišna cijena kretati oko 130 USD, ovisno od modelu. Kampanja je krenula vrlo dobro, podržite i vi ovu sjajnu ideju domaćih snaga koje traže proboj na međunarodno tržište, a mi ćemo ih pratiti na njihovom putu prema, vjerujemo, konačnom uspjehu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti