Saznajte koje inovacije razvijaju zagrebački startupovi, skorašnje zvijezde Zagreb Connecta!

U ZICER-u predstavljeni timovi Startup Factory predakceleracijskog programa koji će se 5. prosinca na velikoj međunarodnoj konferenciji Zagreb Connect boriti za osvajanje bespovratnih potpora Grada Zagreba iz fonda ukupne novčane vrijednosti 860.000 kn!

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.10.2018. / 18:06

Startup Factory (foto: ZICER)

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) danas smo upoznali 18 timova, sudionika treće generacije Startup Factory predakceleracijskog programa. Riječ je o timovima koji će svoje inovativne visokotehnološke ideje razvijati kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu. Bogat i pomno osmišljen program s provedbom započinje danas, a predstavljene timove mimo programa očekuju brojna druženja s domaćim i stranim startup ekspertima.

Nakon intenzivnog programa, kroz koji će upravo predstavljene ideje poprimiti nove, tržišno održive konture, dolazimo do finala i proglašenja najboljih timova Programa.

Veliko finale Startup Factory programa održat će se 5. prosinca na međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect gdje će pet najboljih Startup Factory timova osvojiti po 160.000 kn bespovratnih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta dodatnih 60.000 kn.

Startup Factory program inspirativnim govorom otvorila je dr. sc. Olivera Majić, zamjenica i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba te između ostaloga istaknula: Ove godine odlučili smo napraviti još jedan korak ka jačanju zagrebačkog startup poduzetništva – ujedinili smo naša dva najznačajnija startup projekta – Startup Factory predakceleracijski program i međunarodnu konferenciju Zagreb Connect! Glavne zvijezde Zagreb Connecta, 5. prosinca, upravo će biti Startup Factory timovi kojima želim uspjeh u ovom intenzivnom razdoblju koje danas započinje.

U uvodnom govoru Frane Šesnić, direktor ZICER-a istaknuo je: Cilj ovog programa je olakšati put od ideje do održivosti na tržištu. Startup Factory program provodimo već treću godinu za redom te se pokazao vrlo uspješnim. Tvrtke koje su prošle program i ostvarile bespovratnu financijsku potporu danas uspješno posluju. Ove godine fokusirali smo se na rješenja koja su u skladu s pametnom specijalizacijom koja je nacionalna strategija razvoja Republike Hrvatske. Izabrani timovi nove Startup Factory generacije razvijaju rješenja iz područja financija, pametnog življenja, smart city rješenja i novih tehnologija. Osamnaest izabranih startupova od danas kreće u osmotjedni program. Vjerujem da će mnogi od njih postati uspješni!


Timovi treće generacije Startup Factoryja su:

4REAL - Aplikacija koja spaja pružatelje sportskih usluga i događanja i njihove korisnike. Tinder za ljubitelje sporta.

AI – Design - Tehnološko rješenje kojim se omogućava poboljšanje prezentacijskih materijala upotrebom umjetne inteligencije.

BiteMe Bar - Web aplikacija za prehrambene navike te jedina energetska pločica na tržištu izrađena isključivo od mediteranskog voća i povrća.

Deal App - Aplikacija koja spaja pružatelje i tražitelje usluga peglanja i čišćenja. Aplikacija uzima u obzir dostupnost, lokaciju i recenzije, a pruža mogućnost zapošljavanja s fleksibilnim radnim vremenom.

EMPLE - Revolucionarni javni punjač za mobitele za korištenje na javnim mjestima sa zaslonom na kojem se mogu prikazivati reklame, cjenici u ugostiteljskim objektima i sl.

Eventrify Smart Solutions - Platforma bazirana na umjetnoj inteligenciji koja poboljšava i pojednostavljuje organizaciju kongresnog, spa i wellness turizma.

LUXHEAL - Mobilna aplikacija i web platforma za zdravstvene usluge.

MAKABI - Pametne kapsule/mikrosfere koje smanjuju količinu agrokemikalija u proizvodnji hrane i zaštite bilja te doprinose stvaranju pozitivnih ekoloških i ekonomskih efekata.

OmoLab - Alati koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje djeci s disleksijom.

Peekator - Digitalna mystery shopping tvrtka koja pomaže klijentima otkriti i identificirati njihove slabe točke.

PinUp Doctor - Platforma koja omogućava online pretraživanje baze liječnika te na jednom mjestu povezuje sve pružatelje zdravstvenih usluga. Booking.com za zdravstvene usluge.

Silver Monitor – Sustav za praćenje biometrijskih podataka i sigurnosti starije, slabije pokretne populacije.

Stratowave - Bežična komunikacija na velike udaljenosti s primjenom u agrikulturi, energetici, telekomunikacijama, medijima, nadzorima infrastrukture i sigurnosti te za potrebe javnog uzbunjivanja, potrage i spašavanja.

TRACY - Mobilno rješenje koje pomoću bar kodova pomaže malim i srednjim poduzećima u praćenju svih faza proizvodnog procesa te doprinosi sigurnosti hrane na tržištu.

Transfer Hero - Web aplikacija koja pruža D2D transfer sa zračne luke koristeći sharing ekonomiju i postojeću infrastrukturu po zračnim lukama po prebooking i last minute principu.

WINGO - Pametni stol s ugrađenim grijačima za korištenje na vanjskim terasama kojim se ostvaruje toplina uz štednju energije i ekološku prihvatljivost.

Zebra Cross - Rješenje koje omogućava bolju vidljivost na pješačkim prijelazima uz minimalno ulaganje.

Ziher - Elektronski bežični alarmni tamper uređaj koji se postavlja na predmet koji želimo osigurati.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti