Saznajte koliko vam je zapravo privatan profil na Facebooku

Zanimljivo je kako je autor istaknuo da StalkScan "nije namijenjen kako biste uhodili nekoga".

Martina Čizmić | 20.10.2017. / 16:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je poznat po tome da često mijenja svoje opcije privatnosti pa ako ne vodite računa i ne provjeravate svakih nekoliko mjeseci što se promijenilo, možete otkriti kako vaš "privatni" Facebook profil i nije tako privatan.

Facebook svojim korisnicima omogućuje da pogledaju kako njihov profil izgleda drugim korisnicima, odnosno da provjere koje su informacije "javne", a koje "privatne".

No, zanimljiv alat StalkScan može vam otkriti i kako neke "privatne" informacije i nisu tako privatne.

Dovoljno je kopirati link na svoj (ili tuđi) profil na Facebooku i StalkScan će vam pokazati podatke s profila koji su "skriveni", ali kojima imate pristup.

StalkScan koristi samo javno dostupne informacije. Ne služi se nikakvim hakerskim alatima već koristi podatke koji se pojavljuju na Facebookovoj Graph tražilici.

Zanimljivo je kako je autor istaknuo da je StalkScan "namijenjen kako biste provjerili postavke privatnosti, a ne uhodili nekoga".

Inače, iza StalkScana stoji belgijski etički haker Inti De Ceukelaire, koji često na svom Twitteru upozorava na sigurnosne propuste u različitim programima i servisima.

Isprobajte StalkScan sami i provjerite koliko je vaš profil na Facebooku zapravo privatan.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti