Koliko je ovaj molekularni senzor zanimljiv najbolje dokazuje kampanja na Kickstarteru gdje je razvojni tim postavio cilj od 200 tisuća američkih dolara, da bi na kraju skupio gotovo - tri milijuna USD!

Kako najbolje opisati SCiO senzor? Možda konstatacijom da je riječ o gotovo pa malenom, prijenosnom "laboratoriju", pomoću kojega možete skenirati i analizirati gotovo sve što se nalazi oko vas! Ideja vodilja ekipe koja stoji iza ovog tehnološkog "čuda" veličine USB sticka je da se pomoću senzora mogu "pročitati" svojstva materijala u prirodi, koja se analiziraju i sinkroniziraju s pametnim telefonom ili tabletom. O korisnosti ovakvog uređaja bespredmetno je raspravljati, jer će svakako naći široku primjenu i biti dostupan gotovo svima. Pritom analiza koju pojedini korisnik odradi ne mora nužno ostati samo u njegovoj bazi, dapače, SCiO omogućuje dijeljenje rezultata putem društvenih mreža, što bi se u budućnosti moglo pokazati iznimno korisnim.

Primjerice, pomoću njega je moguće saznati koliko je zrelo pojedino voće, koliko kalorija sadrži određena hraa, je li jestivo ulje zadovoljavajuće kvalitete, kako napreduju biljke u vašem vrtu, čak i to kakva je kvaliteta pojedinog lijeka. U budućnosti je najavljeno širenje spektra mogućnosti, tako ćete moći analizirati kozmetiku, odjeću, nakit, drago kamenje, gumu, kožu, plastiku, stanje vašeg kućnog ljubimca a u perspektivi čak i određene zdravstvene parametre na ljudima. SCiO je certificiran, prošao je stroge kontrole i testiranja, a kako sve to izgleda i što će ovaj maleni, ali iznimno moćni senzor ponuditi možete pogledati u videu. Ako pak želite naručiti (zapravo je riječ o prednarudžbi) SCiO, to možete učiniti na njihovim službenim web stranicama

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju