Šef App Storea pobrisao svoj račun na Twitteru, ugledni novinar tvrdi da će popularnu mrežu uskoro izbaciti iz trgovina aplikacijama

Kad s društvenih mreža bez objašnjenja počnu odlaziti vodeći ljudi iz najvećih tech kompanija, to je znak da se nešto ozbiljno promijenilo. Takav je slučaj upravo s Twitterom, otkako ga je preuzeo Elon Musk.

Branimir Vorša | 21.11.2022. / 12:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šef Appleove App trgovine Phil Schiller deaktivirao je svoj korisnički račun na Twitteru, zatvorivši ga u nedjelju iz zasad nepoznatih razloga. Twitter korisnički račun Phila Schillera sada se navodi kao onaj koji "ne postoji" u pretrazi feeda "pschiller" na internetu.

Schiller je imao značajan broj sljedbenika na Twitteru, s otprilike 265,8 tisuća pratitelja i nešto više od 240 pratilaca. Također je bio nositelj plave kvačice, prije nego što su je promjene politici Twittera učinile dostupnom u pretplati.

Slika nije dostupna Musk vraća Trumpa na Twitter, no hoće li se bivši predsjednik zaista vratiti?

Dok je Schillerov korisnički račun bio aktivan, Schiller ga je izmđu ostalog koristio i za promicanje raznih Appleovih proizvoda i usluga.

Ne postoji službeno objašnjenje zašto je Schiller zatvorio svoj korisnički račun, ali Twitter je doživio mnoge promjene u tjednima otkako je Elon Musk preuzeo kontrolu nad tom društvenom mrežom, što je možda i potaklo tu odluku, pišu američki mediji.

Muskove inicijative uključivale su masovna otpuštanja i sve veće zahtjeve prema zaposlenicima da ožive uslugu mikroblogiranja, uz razne promjene koje su navele mnoge korisnike da razmotre druge društvene mreže.

U još jednom kontroverznom potezu, Musk je iskoristio anketu na Twitteru kako bi utvrdio hoće li bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa vratiti na uslugu, prije nego što je ukinuo zabranu s Trumpova korisničkog računa.

Twitter "leti" iz App trgovine?

Elon Musk Musk zaposlenike Twittera upozorio na mogućnost bankrota?

Apple tek treba objaviti bilo kakve planove za uklanjanje Twittera iz App Storea. Međutim, novinar Bloomberga, Mark Gurman, sugerira da bi se takav scenarij uskoro mogao i dogoditi. U svom nedavnom tvitu napisao je da će Apple i Google vjerojatno izbaciti tu društvenu mrežu.

Gurman navodi probleme na Twitteru koji je u Muskovom vlasništvu, kao što su moderiranje sadržaja i zaobilaženje provizija trgovine aplikacijama.

Gurman je dodao i da izgleda da se šef Apple App Storea ne osjeća baš dobro u vezi s Twitterom pod vodstvom Muska.

Izvor: App Insider/Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti