Musk zaposlenike Twittera upozorio na mogućnost bankrota?

Svi potresi u Twitteru izazvali su negodovanje oglašivača, pa su neki odlučili zaustaviti oglašavanje na toj platformi "dok ne shvate bolje u kojem smjeru ide platforma pod novim vodstvom".

Martina Čizmić | 11.11.2022. / 11:59

Elon Musk (Foto: Afp)

Otkako je prije dva tjedna Elon Musk i službeno preuzeo vlasništvo nad Twitterom, stvari su se na toj mreži, ali i u tvrtki u potpunosti promijenile.

Jedan od prvih poteza koje je Musk napravio kad je preuzeo kontrolu nad tvrtkom, bila je otpuštanje nekoliko direktora i gotovo polovice zaposlenika. Kako je pojasnio, to je bilo nužno jer Twitter gubi novac.

Slika nije dostupna Američki regulator poručio Musku: Nijedan glavni direktor ni tvrtka nisu iznad zakona

No, zaposlenici koji su "imali sreće" i ostali, dobili su još jedno Muskovo iznenađenje. U svom prvom obraćanju zaposlenicima, Musk je istaknuo kako ne može isključiti mogućnost da ta tvrtka bankrotira.

Musk je u e-mailu poslanom zaposlenicima ranije tog dana napisao kako "Twitter neće moći preživjeti nadolazeće gospodarske probleme" ako ne poveća prihode od pretplate i tako nadoknadi gubitak od oglašavanja.

Američki mediji prenose kako je Musk na sastanku sa zaposlenicima upozorio kako bi tvrtka mogla izgubiti milijarde dolara u sljedećoj godini. Podsjetimo, Twitter se, nakon promjene vlasništva, nalazi u minusu od 13 milijardi dolara, a samo kamate u sljedećih godinu dana penju se na 1,2 milijardi dolara.

Twitter - 2 Bilo je dobro dok je trajalo: Musk ukinuo jednu od povlastica koja se zaposlenicima Twittera najviše svidjela

Svi ti potresi u Twitteru izazvali su negodovanje oglašivača, pa su neki odlučili zaustaviti oglašavanje na toj platformi "dok ne shvate bolje u kojem smjeru ide platforma pod novim vodstvom".

Izvor: Reuters 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti