Američki regulator poručio Musku: Nijedan glavni direktor ni tvrtka nisu iznad zakona

Elon Musk zabrinjava mnoge vlasti, oglašivače, organizacije za zaštitu manjina i korisnike.

Hina | 11.11.2022. / 07:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Burno preuzimanje Twittera od strane Elona Muska nastavilo je stvarati pomutnju u četvrtak, nakon ostavki čelnika društvene mreže i rijetkog upozorenja američke agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (FTC).

S velikom zabrinutošću pratimo zadnje događaje u Twitteru. Nijedan glavni direktor ni tvrtka nisu iznad zakona, rekao je glasnogovornik FTC-a.

Twitter Musk unio pomutnju na Twitteru: "Plave kvačice za 8 dolara" dovele do poplave lažnih, a verificiranih profila

Podsjetio je da platforma mora poštovati stanovita pravila po uvjetima ugovora potpisanog s agencijom o sigurnosti i povjerljivosti podataka.

Spomenuti ugovor, izmijenjen ove godine, pruža nam nove alate kako bismo bili sigurni da će se poštovati i spremni smo koristiti se njima, dodao je glasnogovornik, smjerajući na novčanu kaznu koju FTC može odrediti.

Vlasnik Tesle i SpaceX-a otpustio je polovinu od 7.500 radnika kalifornijske tvrtke prije tjedan dana, deset dana pošto ju je preuzeo i postao njezin jedini rukovoditelj.

Stotine ljudi otišle su još ljetos, a ostavke vodstva tvrtke nastavile su se prošlog tjedna.

Twitter - 2 Bilo je dobro dok je trajalo: Musk ukinuo jednu od povlastica koja se zaposlenicima Twittera najviše svidjela

Washington Post piše da je otišlo više direktora, pa tako i čelnici za povjerljivost podataka i za poslovanje u skladu sa zakonima i s propisima.

Elon Musk zabrinjava mnoge vlasti, oglašivače, organizacije za zaštitu manjina i korisnike.

Više puta je pokušao umiriti sve napominjući da se moderiranje sadržaja, zaštita od zlouporabe na platformi, nije promijenilo.

No odluke koje donosi nabrzinu i njegove provokacije na Twitteru već dva tjedna potiču kontroverze.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti