Šef Huaweija tvrdi: Ulažemo u istraživanje i razvoj 30 posto više od Ericssona i Nokije zajedno

Huawei je u istraživanje i razvoj novih tehnologija u 2019. uložio 14,3 milijardi dolara - više od Applea, Intela ili Cisca.

Martina Čizmić | 07.01.2020. / 13:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šef Huaweija Ren Zhengfei najavio je daljnje ulaganje te tvrtke u 5G mrežu diljem svijeta kako bi "aktivirao potencijal novih tehnologija i podignuo standard života". 

Tijekom sljedećih nekoliko desetljeća najveći izazov s kojim će se čovječanstvo suočiti bit će upotreba umjetne inteligencije. Tvrtke koje prve iskoriste prednosti AI ostvarit će veliku dobit, dok će zemlje koje ju prve usvoje imati najviše koristi, izjavio je Ren Zhengfei, direktor i osnivač Huaweija.

Kako je istaknuo u razgovoru s novinarima, Huawei kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj novih tehnologija, pa je tako lani u njih uložio čak 14,3 milijarde američkih dolara, što je više nego od Applea, Intela ili Cisca i gotovo 30 posto više od Huaweijeva dva najveća konkurenta u radu s mrežnom opremom - Ericssona i Nokije zajedno. Iz kompanije su najavili da i u narednom razdoblju nastavljaju s ulaganjima, a u 2020. u istraživanje i razvoj planiraju uložiti između 15 i 20 milijardi američkih dolara.

Primjerice, za Latinsku Ameriku proizveli smo napredne senzore koji pomažu proizvođačima mlijeka. Senzori prate najbolja vremena za proizvodnju mlijeka i šalju im obavijesti. Ovim rješenjem omogućujemo im da mjesečno zarade dodatnih 20 juana po kravi, pojasnio je Zhengfei.

Kako su se pohvalili iz Huaweija, trenutačno imaju 20 posto svih patenata iz područja 5G-a, više nego bilo koji drugi dobavljač mrežne opreme na svijetu. Kompanija je do sada potpisala 60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama diljem svijeta, među kojima su više od trećine europske države.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti