Šefu Twittera dosadilo odgovarati na pitanja kongresnika pa ih je odlučio bocnuti u svom stilu

Šef Twittera Jack Dorsey uhvaćen je kako se sprda sa saslušanjem u kojem sudjeluje u američkom Kongresu. Nakon što mu je dojadilo odgovarati samo s "da" ili "ne" na komplicirana pitanja, odlučio je objaviti anketu na svojem Twitter profilu, s ponuđenim "da" i "ne" odgovorima, naravno.

Branimir Vorša | 26.03.2021. / 14:25

Jack Dorsey (Foto: AFP)

Šefovi Googlea, Facebooka i Twittera našli su se pred Kongresom na saslušanju oko toga kako njihove tvrtke rješavaju problem dezinformacija o cjepivu, tvrdnji o izbornoj prijevari i online ekstremizam.

Sundar Pinchai, Mark Zuckerberg i Jack Dorsey dobili su opciju da na sva pitanja odgovaraju isključivo s "da" ili "ne". Ako bi i pokušali produžiti odgovor, kongresnici bi ih odmah prekinuli upadanjem u riječ.

No, tijekom saslušanja, Dorsey se odlučio našaliti s takvim formatom ispitivanja tako što je na svojem Twitter profilu objavio anketu na kojoj je pitanje bilo samo u obliku "?" i s ponuđenim "da" i "ne" odgovorima.

 

 

Demokratska zastupnica Kathleen Rice prati Dorseyja na Twitteru pa mu je uzvratila na provokacije. 

Gospodine Dorsey, što pobjeđuje, da ili ne u vašoj anketi na Twitteru?, upitala ga je.

Dorsey joj je rekao kako je odgovor "da" u vodstvu.

Vaše vještine multitaskinga su prilično impresivne, rekla mu je.

Dorseyjeva anketa skupila je preko 100.000 glasova, no Dorsey je tijekom saslušanja na Twitteru lajkao i objave o tome kako kongresnici krivo izgovaraju Pichaijevo ime.

Isto tako je jednom korisniku Twittera potvrdio i da je bosonog na saslušanju.

Društveni mediji suočeni su s kritikama vlasti u posljednjih godinu dana zbog načina na koji su rješavali problem dezinformacije tijekom pandemije novog koronavirusa, koja i dalje traje. Pritisak na društvene mreže kulminirao je nasilnim prosvjedom na Cspitol Hillu u Washingtonu.

Saslušanje trojice šefova Googlea, Facebooka i Twittera trajalo je pet sati.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti