Šefu Zooma na videokonferenciji s investitorima potkrala se svima dobro poznata pogreška

Nakon što su mu članovi njegova tima ukazali na pogrešku, Yuan ju je ispravio i ispričao se sudionicima videokonferencije.

Martina Čizmić | 03.06.2020. / 12:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Otkako su aplikacije za videokonferencije postale neizostavan dio svakodnevnog poslovnog i privatnog života, svima nam se barem jednom dogodila nekakva pogreška tijekom samog poziva.

Odbili ste poziv šefu? Prekinuli konferencijsku vezu kojoj ste vi domaćin pa ste morali sve sudionike zvati ponovno? Kolege s posla intimno su upoznali vaše sustanare (dvonožne i četveronožne)? Zaboravili ste uključiti (ili isključiti) mikrofon?

Da, svi smo barem u nekom trenutku prošli kroz to. No, za utjehu možemo reći da se takve pogreške događaju i najboljima.

Naime, tijekom videopoziva s dioničarima svoje tvrtke, šef jedne od najpopularnijih aplikacija za videokonferencije Zoom, Eric Yuan, zaboravio je uključiti svoj mikrofon.

Tako su svi sudionici poziva, kojih nije bilo malo, nekoliko sekundi promatrali Yuana kako animirano i nasmiješeno govori - nešto. Što, nisu čuli, sve dok netko iz Yuanova tima nije upozorio šefa da je zaboravio uključiti mikrofon.

Naravno, uslijedilo je ispričavanje i ponavljanje onoga što je rekao dok je bio stišan, ali cijeli je slučaj pokazao kako se i najboljima potkradu greške.

S obzirom na to da su videokonferencije u doba koronavirusa postale uobičajen način komunikacije, a čini se kako će zadržati svoj položaj i nakon povratka ljudi u urede (barem dok se putovanja ne normaliziraju), očekivano je da će ovakvih "grešaka" biti i dalje.

Inače, Yuan je u razgovor s investitorima istaknuo kako su u posljednjih nekoliko mjeseci zabilježili nevjerojatan rast broja korisnika svoje aplikacije. Tako su u travnju, samo u jednom danu, imali više od 300 milijuna aktivnih korisnika.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti