Ove godine u suradnji sa 'Dečijim kulturnim centrom Majdan' beogradski SHARE organizira poseban program posvećen onim najmlađima - Mini SHARE.

Tokom tri dana konferencije i više radionica namijenjenih različitim uzrastima budućih aktivista, blogera i hakera, djeca će biti uvedena u svijet novih medija, tehnologije i građanskog aktivizma uz interkativan rad s domaćim i stranim predavačima i pedagozima.

Oni najmanji unaprijedit će svoje preceptivne funkcije i motoriku stvarajući autentične instrumente od različitih materijala uključujući i sekundarne sirovine, a oni malo stariji od 4 godine starosti će od plastelina izrađivati ranije otkriveni binarni kod i time poticati svoj intelektualni razvoj.

Klinici od 6 do 11 godina starosti imat će priliku naučiti kako 'oživiti' likove koje budu oblikovali pomoću fotoaparata i softvera za animaciju, te kako u kratkom filmu dati kompletnu zvučnu sliku.

Također i tinajdžeri će imati svoj program kojeg će voditi Daniel Domscheit-Berg iz Wikileaksa zajedno sa svojom suprugom. Što se tiče osnovnoškolaca i srednjoškolaca oni će imati priliku naučiti što je zapravo internet i kako funkcionira, zašto je bitan za generacije i borbu protiv korupcije. Također, djeca će imati priliku naučiti kako zaštiti svoju i tuđu privatnost pomoću najnovijih softvera, da shvate zašto je to važno, kako su se ljudi štitili kroz povijest ali i kako to danas rade špijuni, vojska, novninari i aktivisti.

Mini SHARE održat će se od 26. do 28. travnja u beogradskom Domu Omladine tokom trajanja druge po redu SHARE konfernecije. Radionice su besplatne ali je broj sudionika ograničen pa se svi zainresirani roditelji mogu poslati svoje prijave do 24. travnja na mail mini@shareconference.net

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju