Sin bivšeg šefa Microsofta objasnio kako izgleda odrastati uz slavnog i bogatog oca

Novac mu je svakako olakšao život, no donio mu je pažnju koju nije htio, kao i zadirkivanja kolega.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.02.2024. / 15:44

Steve Ballmer (Foto: Afp)

Donosi li veliko bogatstvo sreću ili su milijarde na računu neka vrsta prokletstva koja donosi drugu vrstu problema?. Odgovor na to pitanje većina ljudi nikada neće znati, a kako je to zaista odrastati u bogatstvu te koje su prednosti i mane takvog života u nedavnom je podcastu objasnio Peter Ballmer. Iako njegovo ime mnogima ne zvuči poznato, svima koji prate tehnološku industriju jasno je kako je riječ o sinu (jednom od tri sina) Stevea Ballmera, dugogodišnjeg izvršnog direktora Microsofta koji je danas poznatiji kao vlasnik NBA ekipe LA Clippers.

Satya Nadella Već treći CEO Microsofta tvrdi isto: Ovo je najveća pogreška koju su napravili

Ballmer je danas težak više od 120 milijardi dolara, a usprkos svom tom novcu, odrastanje uz oca milijardera nije baš bilo idealno, kako bi to neki mogli očekivati. Peter, danas 29-godišnji stand up komičar, sjeća se kako je u mladosti često imao povlašten tretman zbog svog oca i njegova bogatstva, što mu je često izazivalo nelagodu.

Tijekom mladosti neki su ga i zadirkivali pa se prisjetio trenutaka u kojima su mu kolege, dok su se rukovali prije utakmice lacrossea govorili kako je “Apple bolji”, dok su mu vršnjaci znali naglašavati kako bi “ubili da budu u njegovoj poziciji”.

Dok se njegova obitelj nije trebala brinuti oko financija i brojnih drugih stvari povezanih s tim, a s kakvima se bore prosječne obitelji, kao sin šefa Microsofta često je privlačio pažnju koju nije htio. To nije bilo nešto čega sam želio biti dio, objasnio je Peter koji je, kada se počeo baviti stand upom tijekom studiranja, čak i promijenio scensko ime u Pete Bronson, kako ga se ne bi povezivalo s ocem.

Novac, naravno, nikada nije bio problem. Odrastao je u kući s pet kupaonica, išao je na luksuzna putovanja, a dok je navršio 25 godina, već je imao dionice Microsofta vrijedne stotine tisuća dolara. Među inim, upravo je on nagovorio oca na kupovinu Clippersa, što je bila akvizicija teška čak 2 milijarde dolara. Također, zahvaljujući obiteljskom bogatstvu može razvijati svoju karijeru komičara bez razmišljanja o zaradi, a priznaje kako zna potrošiti novac na “glupe i nepotrebne” stvari te mu nije problem u posljednji trenutak promijeniti avionsku kartu jer se ne mora brinuto o troškovima.

Mercedes Nevjerojatna cifra! Prodan je najskuplji automobil na svijetu

Ipak, usprkos tome, mlađi Ballmer kaže kako su ipak novac trošili mudro i nisu se rasipali, što pripisuje porijeklu svojih roditelja.

Na nekim je situacijama saznao kako mu novac i njegov položaj ne mogu omogućiti sve što želi pa je tako jednom u Las Vegasu prišao curi kojoj se pohvalio da je njegov otac izvršni direktor Microsofta. To je se nije dojmilo te mu je poručila da treba smisliti bolji ulet curama, nakon čega se okrenula i otišla.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti