Sinergija poslovanja i tehnologije u fokusu zajedničkog programa WinDays19 konferencije

WinDays konferencija u srijedu prvi puta donosi zajednički program za Business i Technology sudionike.

Martina Čizmić | 07.03.2019. / 17:53

WinDays (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

WinDays konferencija počinje za manje od mjesec dana na novoj lokaciji, u Amadria Parku u Šibeniku. Konferencija će od 2. do 5. travnja 2019. pokazati sinergiju poslovanja i tehnologija kroz zajednički program za sve sudionike u srijedu, 3. travnja, dok je utorak, 2. travnja rezerviran za WinDays19 Business, a četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, za WinDays19 Technology.

Konferenciju u utorak otvara WinDays19 Business koji će imati nekoliko programskih smjerova posvećenih ključnim industrijskim granama – proizvodnji, maloprodaji, financijskim institucijama, javnom sektoru i obrazovanju te zdravstvu u suradnji s tvrtkom IN2 kroz program Hospital Daysa, vodeće regionalne tehnološko - zdravstvene konferencije. Svi programski smjerovi donijet će predavanja posvećena temama koje su od interesa za pojedine sektore uz niz panel rasprava i studija slučajeva, a detaljan program bit će objavljen uskoro.

WinDays konferencija u srijedu prvi puta donosi zajednički program za Business i Technology sudionike. Poslovanje i tehnologija postali su neodvojivi jer upravo tehnološke inovacije redefiniraju poslovanje i oblikuju nove poslovne modele. Sadržaj predavanja bavit će se perspektivama obje strane u inovacijskom procesu – IT kreatora i IT korisnika, a donijet će niz primjera uspješnog poslovanja domaćih tvrtki.

Uvod u program održat će keynote predavač Haydn Shaughnessy, ekonomist i strateški savjetnik specijaliziran za razvoj poslovnih ekosustava i utjecaj poslovnih platformi na globalnu konkurentnost te predavač na poslovnim konferencijama širom svijeta. Autor je nekoliko knjiga koje se bave digitalnom transformacijom i agilnim pristupom poslovanju, a tijekom karijere pisao je za Forbes, Harvard Business Review, The Wall Street Journal i Times. Na predavanju Bridging the IT-Business, Divide: The Key to Good Agile govorit će o tome kako prevladati podjele između IT-a i businessa da bi tvrtke zaista postale agilne i poboljšale konkurentnost u svijetu promjenjive ekonomije. Sudionici će moći čuti i poslovne priče hrvatskih tvrtki koje su pronašle svoje mjesto na globalnoj poslovnoj mapi – svoju priču o uspjehu ispričat će Luka Abrus iz Fivea, Tomislav Car iz Infinuma, Željko Bak iz Infobipa i Goran Kalanj iz Serengetija.

Five razvija mobilne aplikacije i digitalne proizvode i 100% je okrenut izvozu i poslovanju kroz ured u New Yorku, a na listi referenci su, među mnogima, i Napster, Mariott International, Rosetta Stone, Penguin Random House i AccuWeather. Infinum se bavi dizajnom i razvojem aplikacija, IoT platformi i machine learningom. Tvrtka zapošljava gotovo 200 ljudi te surađuje sa brojim priznatim tvrtkama iz regije i svijeta. Kroz 13 godina postojanja, Infinum se afirmirao u savjetovanju i stvaranju digitalnih proizvoda u području financija, telekomunikacija, zdravstva, turizma, medija te drugih industrija. Infobip svoju priču o uspjehu gradi na svom glavnom proizvodu, cloud platformi koja omogućava da se u različite poslovne sustave integira komunikacija putem SMS-a, e-maila i globalno najpopularnijih chat aplikacija kao što su Whatsapp, Viber, Telegram i Facebook Messenger te naprednih tehnologija poput RCS i IOT. Danas ova globalna IT i telekom tvrtka zapošljava više od 1500 ljudi, što je čini najvećom hrvatskom IT tvrtkom koja svoju bazu korisnika mjeri u milijardama. Ima više od 60 ureda na 6 kontinenata te radi s najvećim svjetskim brandovima poput Ubera, Costca, Virgin Mobilea i Strave te s više od 300 banaka. Serengeti je konzultantska tvrtka za pružanje usluga razvoja softvera, a od osnutka 2007. konstantno raste pa su uz urede u Zagrebu, Varaždinu i Bjelovaru otvorili i urede u Amsterdamu i Beču. Danas ima više od 140 zaposlenih i specifičan poslovni model ambasadorstva – ambasador višemjesečnim boravkom kod klijenta upoznaje njegov način razmišljanja i rada kako bi ga mogao prenijeti kolegama i u konačnici razviti proizvod koji potpuno odgovara potrebama klijenta. Takav inovativan način poslovanja Serengetiju je otvorio tržište Zapadne Europe na kojem ostvaruje 50% poslovanja, a među klijentima su i Siemens, Ericsson, Raifeissen banka i PBZ. Program dana završit će panelom tijekom središnje svečanosti na kojem će se razgovarati o sinergiji poslovanja i tehnologije koja donosi inovacije.

Četvrtak i petak rezervirani su za WinDays19 Technology koji donosi više od 80 predavanja koja će održati vrhunski domaći i strani predavači. Predavanja su podijeljena u četiri programska smjera: aplikacije i infrastruktura, moderno radno okruženje, podaci i umjetna inteligencija te platforma za poslovne aplikacije. Teme će uključiti umjetnu inteligenciju, sigurnost, IoT, DevOps i rješenja koja se temelje na otvorenom kodu, a sudionici će moći saznati više o Microsoft Azureu, Officeu 365, PowerAppsima, SQL Serveru 2019, SharePoint Serveru 2019 i brojnim drugim Microsoft tehnologijama.

Objavljen je detaljan raspored i opis predavanja, koji se može pronaći na www.windays.hr/raspored/dan

Prijave za konferenciju su otvorene online pa se svi zainteresirani mogu prijaviti za sudjelovanje na konferenciji putem službene web stranice konferencije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti