David Icke jedan je od najpoznatijih teoretičara zavjera, prema kojem je bolest COVID-19 samo još jedna od velikih zavjera koja je, među inim, povezana s novom generacijom mobilnih mreža 5G. Zbog svojih aktivnosti na društvenim mrežama i internetu već je dobio crveni karton od YouTubea i Facebooka, koji mu je prije nekoliko mjeseci ugasio profil, a sada je završio i na crnoj listi Twittera.

Slika nije dostupna Facebook obrisao stranicu Davidu Ickeu, a on tvrdi: “Elite su uplašene”

Twitter (Foto: Tobias Hase/DPA/PIXSELL) Nema više teorija zavjere na Twitteru: Brišu se objave koje pozivaju na uništavanje 5G infrastrukture

Iako pravila Twittera općenito ne uključuju zabrane i gašenje profila zbog širenja lažnih vijesti, tijekom srpnja iz te su tvrtke objavili kako neće dopustiti objave u kojima se šire lažne i zavaravajuće objave, a korisnicima koji kontinuirano budu kršili to pravilo izbrisat će profile. Jedan od takvih korisnika bio je i Icke te su iz Twittera za BBC komentirali kako je, zbog kršenja pravila o širenju dezinformacija u vezi s COVID-om njegov profil "trajno suspendiran".

Ickea je na Twitteru pratilo više od 380 tisuća korisnika, a osim što je putem svog profila objavljivao teorije zavjere u vezi s pandemijom, u posljednjim tvitovima kritizirao je Borisa Johnsona, Anthonyja Faucija i Billa Gatesa. Kap koja je, prema Twitteru, ipak prelila čašu jest Ickeova objava vezana uz masovno testiranje stanovništva u Liverpoolu. Komentirao je kako je ono što se događa - "dolazak naoružanih snaga" u taj grad kako bi se nadgledalo testiranje, upravo ono o čemu je pričao prije nekoliko mjeseci kada je rekao da će vojska stati u prve redove fašističke države.

Slika nije dostupna Bazne stanice u plamenu, napadi na zaposlenike mobilnih operatera: Nastavlja se vandalizam zbog teorija zavjera o 5G mreži

Dok se njegovi fanovi sigurno neće složiti s takvom odlukom Twittera te će ga nastaviti pratiti na drugim digitalnim kanalima, neki smatraju kako se Twitter na taj potez trebao odlučiti mnogo ranije. Twitter mu je omogućio da mjesecima kontinuirano širi dezinformacije o bolesti COVID-19, objavili su iz britanske organizacije "Centar za suočavanje s digitalnom mržnjom", koja je i ranije zahtijevala gašenje njegovih profila na društvenim mrežama.

Osim Ickea, prošli tjedan ugašen je i profil još jedne poznate britanske teoretičarke zavjere Kate Shemirani, pri čemu su iz kompanije naveli iste razloge zbog kojih su suspendirali Ickea - kontinurano širenje glasina o novom koronavirusu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju