Facebook obrisao stranicu Davidu Ickeu, a on tvrdi: “Elite su uplašene”

Icke je više puta prekršio pravila korištenja Facebooka te je objavljivao neistinite i štetne informacije, komentirali su iz Facebooka razlog brisanja stranice.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.05.2020. / 10:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je i ranije brisao određeni sadržaj koji je poznati teoretičar zavjera objavljivao na toj društvenoj mreži, no kako je David Icke nastavio s objavama svojih suludih teorija i širenjem lažnih informacije vezanih uz zdravlje, iz Zuckerbergove kompanije zaključili su da je sada dosta i u potpunosti su mu obrisili stranicu. Videozapisi s njegovim teorijama o koronavirusu i bolesti COVID-19 pogledani su preko 30 milijuna puta na različitim platformama, a u njima iznosi brojne neistinite i opasne tvrdnje.

Twitter, ilustracija Dezinformacije o koronavirusu uništavaju živote, upozoravaju britanski stručnjaci

U takvim intervjuima iznio je teorije o povezanosti 5G-a i koronavirusa, ali i da zbog 5G mobilnih mreža ljudi više ne mogu normalno disati te kako će, ako se nastavi širenje mobilne mreže nove generacije, naši životi kakve smo dosad živjeli biti završeni. Na krilima takvih teorija u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i drugim zemljama dio osoba koji vjeruju u zavjere počeo je s paljenjem baznih stanica mobilnih operatera i napadom na zaposlenike operatera.

Osim 5G-a, za širenje virusa optužio je i “židovske grupe”, tvrdio je da se koronavirus ne prenosi rukovanjem te je čak u jednom intervjuu rekao da se Njemačka priprema za legalizaciju silovanja za muslimanske muškarce. To je samo dio njegovih teorija koje godinama širi u svojim knjigama, putem društvenih mreža i interneta.

Slika nije dostupna HAKOM upozorava: Ne nasjedajte na lažne vijesti! Znanstveno utemeljena povezanost 5G tehnologije i COVID-19 ne postoji!

Takve teorije više neće širiti putem Zuckerbergove mreže, barem trenutačno, a što misli o Facebooku poručio je putem Twittera na kojem je poručio da mu je “fašistički Facebook” obrisao stranicu, što je znak da su "elite uplašene" te da ih strah Ickea jer se boje istine. Iz Facebooka su samo kratko komentirali da je stranica izbrisana zbog kontinuiranog kršenja pravila društvene mreže i širenja štetnih i lažnih informacija.

Izvor: BBC

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti