Sjećate li se Google+? Zamijenit će ga nova društvena mreža - Google Currents

Poslovni korisnici automatski će s Google+ biti prebačeni na Google Currents i to 6. srpnja.

Martina Čizmić | 08.06.2020. / 07:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Sjećate li se Google+? Googleova društvena mreža koja je trebala na jednom mjestu objediniti opcije koje imaju LinkedIn, Facebook i Twitter nikad zapravo nije zaživjela. Korisnici baš i nisu bili raspoloženi za još jednu društvenu mrežu s kojom nisu znali što napraviti. Zato i nije iznenadila odluka iz Googlea da Google+ ode u povijest.

No, to ne znači da Google odustaje od svoje društvene mreže. Službena podrška za Google+ završava 7. srpnja, a poslovni korisnici tada će dobiti novu zamjenu koja se zove Google Currents koja će biti dostupna kroz G Suite.

Korisnici će, htjeli oni to ili ne, biti prebačeni na Currents te će se morati upoznati s novim mogućnostima i izgledom, a pretpostavlja se da će nakon toga Google+ i konačno otići u zaborav.

O samom Currentsu nema puno informacija osim da će biti usredotočen na internu komunikaciju među zaposlenicima, uz nekoliko novih funkcija koje Google+ nema. Oni koji su imali prilike vidjeti ga, uspoređuju ga sa Slackom ili Microsoft Teamsom, ali na Googleov način.

Za sad nije poznato hoće li Currents biti dostupan samo poslovnim korisnicima ili će dobiti i inačicu za privatne korisnike. To bismo mogli saznati kad Currents u potpunosti zamijeni Google+.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti