Sjećate se ovog programa s kraja devedesetih? Stiže nova verzija Winampa!

Winamp je mnogima bio program na kojem su godinama slušali MP3-ce, a sljedeće godine stiže nova verzija s kojom će probati vratiti staru popularnost

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.10.2018. / 17:05

Winamp (Foto: Winamp) (Foto: Winamp)

Ako ste koristili računala i internet krajem devedesetih i početkom ovog stoljeća sigurno se sjećate ICQ-a i Winampa koji su mnogima bili najvažniji programi za komunikaciju i slušanje glazbe. Iako se danas takvih imena sjetimo s nostalgijom, ovi su programi i dalje dostupni i mogu se preuzeti s interneta i besplatno koristiti, dok Winamp čak ima oko 100 milijuna korisnika.

Iz kompanije Radionomy, koja je prije četiri godine od AOL-a preuzela Winamp, najavili su veliki povratak na glazbeno tržište te sljedeće godine namjeravaju predstaviti novu verziju ove aplikacije za računala, novu aplikaciju za mobilne uređaje koje pokreće Android te aplikaciju za iOS uređaje – trenutno uopće ne postoji verzija Winampa za iPhone i iPad.

Šef Radionomyja Alexandre Saboundjian tako je najavio kako će Winamp postati središnje mjesto za sve ljubitelje glazbe koji će na jednom mjestu imati pristup pjesmama, albumima, podacastima i streaming servisima.

"Predstavit ćemo potpuno novu verziju sljedeće godine, imat će nasljeđe Winampa, ali pružit će jedno kompletno iskustvo slušanja glazbe. Moći ćete slušati glazbu u MP3 formatu koju imate doma, ali i glazbu u oblaku, podcastima, streaming radio stanicama te playliste koje ste možda napravili", komentirao je za medije Saboundjian.

Izvor: Cnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti