Sljedeći mjesec Google će predstaviti svoj najjači i najskuplji telefon

Konferencija na kojoj će predstaviti ovaj uređaj trebala bi se održati 10. svibnja, dok će njegova prodaja početi krajem lipnja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.04.2023. / 12:45

Google Pixel Fold (Foto: FrontPageTech.com)

Google bi već sljedeći mjesec na svojoj godišnjoj I/O konferenciji trebao predstaviti svoj prvi telefon s fleksibilnim ekranom, a zahvaljujući informacijama koje su se ovaj tjedan pojavile na mreži, saznali smo i neke detalje uoči službene najave. Te su informacije bazirane na internoj komunikaciji ekipe iz Googlea te otkrivaju kako bi Pixel Fold mogao biti iznimno zanimljiv telefon koji će na tržištu konkurirati Samsungovom Galaxyju Z Fold 4.

OnePlus Pad Google i OnePlus imaju dobre vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini tableta koji rade na Androidu

Dijagonala vanjskoj ekrana telefona trebala bi iznositi 5,8-inča, a kada se uređaj otvori poput knjige, pretvorit će se u tablet s dijagonalom ekrana od 7,6 inča. Ono što se posebno ističe za ovaj uređaj jest da bi trebao imati najizdržljiviju šarku među savitljivim telefonima. U odnosu na Galaxy Z Fold 4, koji je lider na ovom tržištu, Googleov bi telefon trebao biti malo teži, ali glasine govore o s većoj i izdržljivijoj bateriji koja bi trebala izdržati jedan dan bez punjenja, odnosno čak do 72 sata u modu slabije potrošnje baterije.

Pokretat će ga Googleov hardver, čipset Tensor G2 koji se nalazi i u posljednjih flagship pametnim telefonima ove kompanije Pixel 7 i 7 Pro.

Prema dosad poznatim informacijama predstavljanje je planirano za 10. svibnja, dok bi prodaja trebala početi u lipnju. Iako su neke ranije glasine govorile kako bi se cijena mogla kretati između 1300 i 1500 dolara, čini se kako će Pixel Fold ipak biti skuplji i stajat će više od 1700 dolara tako da će to biti najjači i najskuplji njihov telefon do sada.

Kako bi privukli korisnike, Google planira nuditi poticaje za sve one koji žele zamijeniti trenutačni model Pixela, ali i telefona svih drugih proizvođača, uključujući i Appleove telefone za Pixel Fold, a navodno namjeravaju besplatno ponuditi svoj sat Pixel Watch svim kupcima novog telefona.

Nova generacija uređaja iz serije Pixel Objavljene nove informacije i prve slike: Googleov nadolazeći smartphone mogao bi biti pravi prodajni hit

Lansiranje telefona koji će najviše konkurirati Samsungovom top-modelu smartphonea dolazi u vrijeme porasta tenzija između ovih kompanija. Naime, nedavno je objavljen izvještaj prema kojem u Samsungu razmišljaju o zamjeni primarne tražilice na svojim telefonima tako da bi, umjesto Googlea, koristili Bing. Takva je vijest utjecala na pad cijena dionica Alphabeta na burzi te je Googleova kompanija izgubila više od 50 milijardi dolara tržišne vrijednosti.

Izvor: 9to5 Google

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti