Službeno je. Tesla kupuje SolarCity za 2.6 milijarde dolara

Kao što se nagađalo zadnjih tjedana, Tesla je uspio dogovoriti sklapanje ugovora između ove dvije kompanije.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.08.2016. / 15:38

Kompanije koje su bile pred bankrotom, a danas su megauspješne

Iako sklapanje ugovora između ove dvije kompanije vjerojatno nije bilo toliko teško, s obzirom da vlasnik SolarCity-a Muskov rođak, te je on sam ujedno i u upravnom odboru, ovo je definitivno velika stvar za ostvarenje vizije i misije Tesle.

Naime, Tesla nije više samo proizvođač automobila, već teži prema misiji da svijetu ponudi održivu energiju. Cijela priča ima itekako smisla, s obzirom da Tesla proizvodi električne automobile i baterije za pokućstvo, te zajedno sa solarnim ćelijama, koje su primarni biznis SolarCity-ja zaokružuju jednu itekako bitnu cjelinu. Uz to, Tesla je nedavno otvorio i tvornicu baterija, koju je izradio zajednički s Panasonicom, a svi znamo koliko su baterije danas važne.

Iako je posao još uvijek nije službeno ovjeren, no pretpostavlja se da će bit u narednih 45 dana, jedini problem bi mogao biti sam Musk koji sjedi u odboru SolarCity-ja, te je ujedno i najveći dioničar obje kompanije.

Ovo je naravno vrlo važan posao za Teslu i Elona Muska koji je još bliže k svojem planu da ‘naelektrizira’ svijet i kolonizira Mars.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti