Službeno predstavljen Pepsi Phone

Telefon dolazi s ekranom dijagonale 5,5 inča rezolucije 1920x1080 piksela, radi na 1.7GHz osmojezgrenom MediaTek MT6592 procesoru te ima 16 GB interne memorije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.11.2015. / 08:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasine o pametnom telefonu kojeg priprema Pepsi internetom kruže već neko vrijeme, a ova je kompanija jučer i službeno predstavila svoj prvi mobilni uređaj koji će, barem na početku, biti namijenjen kineskom tržištu. Na razvoju Pepsi Phone P1 telefona, Pepsi je surađivao sa Shenzhen Scooby Communication Equipmentom, kineskom kompanijom koja je zaslužna za hardver, a s obzirom da je riječ o brandiranom telefonu, on dolazi s logom Pepsija i wallpaperom u prepoznatljivim bojama ovog poznatog proizvođača napitaka. Telefon dolazi s ekranom dijagonale 5,5 inča rezolucije 1920x1080 piksela, radi na 1.7GHz osmojezgrenom MediaTek MT6592 procesoru, ima 16 GB interne memorije koji se mogu proširiti zahvaljujući utoru za microSD memorijske kartice (umjesto memorijske kartice, u ovaj utor moguće je staviti i drugu SIM karticu) i 2GB RAM-a.

Ostale opcije uključuju stražnju kameru rezolucije 13MP, prednju 5MP kameru, bateriju kapaciteta 3,000 mAh te senzor za otiske prstiju koji se nalazi sa stražnje strane kućišta, a Pepsijev telefon radi na operativnom sustavu dido OS, koji je baziran na Androidu 5.1 Lollipop. Također, treba spomenuti i podršku za brzi 4G LTE mobilni internet, a zanimljivo je da ga Pepsi na početku prodaje putem crowdfunding kampanje na stranici jd.com. Modeli iz najjeftinije ponuda s cijenom manjom od 80 dolara već su rasprodani, a korisnici u Kini trenutno još mogu naručiti modele po cijeni od otprilike 110 dolara, dok će konačna cijena ovog uređaja biti još veća. Pepsijev cilj je do 3. prosinca prodati telefone u vrijednosti nešto manjoj od 50 tisuća dolara, nakon čega će početi i službena prodaja ovog uređaja. Trenutno još nema informacija hoće li se ovaj uređaj pojaviti i na nekim drugim tržištima ili će biti namijenjen samo kineskim korisnicima.  

Izvor: Phone Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti