Europa ljutita zbog kašnjenja i smanjenja količine Pfizerova cjepiva protiv korone, Italija prijeti i tužbom

Smanjene su količine cjepiva protiv koronavirusa. To se nije svidjelo brojnim europskim zemljama, kao ni Kanadi. Glasnogovornik Europske komisije Eric Mamer, naglasio je da će tražiti objašnjenje od kompanija.

G. B. | 22.01.2021. / 17:31

Galerija

Brojne europske zemlje, ali i Kanada, žale se na smanjene isporuke cjepiva Pfitzera i BioNTecha. Italija prijeti tužbom zbog kašnjenja, a Češka otkriva kako će u sljedeća dva tjedna dogovorene doze biti smanjene i za 30 posto.

Farmaceutska kompanija prošli je tjedan izvijestila kako će isporuke privremeno biti smanjene zbog poboljšanja proizvodnih kapaciteta. Za ovu godinu su najavili proizvodnju milijarde i 300 milijuna doza protiv koronavirusa.

Slika nije dostupna Slovenski pedijatri upozoravaju na neobične bolesti i komplikacije kod djece koja su preboljela COVID-19

Slika nije dostupna Alternativa cjepivu? Znanstvenici razvili sintetička antitijela koja pružaju dobru zaštitu od COVID-19

''Tražit ćemo objašnjenje od kompanije, kao što će i zemlje članice. Podsjetit ću vas da same narudžbe i isporuke dogovaraju zemlje članice i kompanije. Mi, kao Komisija, osiguravamo podršku zemljama članicama u odnosu s kompanijom. Naravno, nastavit ćemo kontakte s BioNTech i Pfizerom kako bismo se pobrinuli da uvijek imamo najnovije informacije, te kako bismo vidjeli koje sljedeće korake treba poduzeti na temelju toga'', rekao je Eric Mamer, glasnogovornik Europske komisije. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti