'Smart lists' dostupne na Facebooku

Kako na najbrži način organizirati što želite vidjeti od svojih prijatelja na zidu? Pomoću pametnih lista.

Zimo Zimo Zimo | 19.09.2011. / 10:19

'Smart lists' dostupne na Facebooku

Kako na najbrži način organizirati što želite vidjeti od svojih prijatelja na zidu? Pomoću pametnih lista.

Možda ste imali sreće pa ste već prije dobili nove mogućnosti uređivanja vaših prijatelja, no nama su tek sad dostupne.

Postoje tri liste, odnosno one za bliske prijatelje, za prijatelje koji se rijetko pojavljuju u obavijestima i za prijatelje koji samo vide samo ono što ste objavili kao javno.

Također, tu se nalaze i pametne liste koje se automatski ažuriraju prema profilima vaših prijatelja pa ćete tako odmah u lijevom stupcu naći liste sa kojima dijelite radno mjesto, škole koje ste označili a koje ste pohađali, lokalne prijatelje, odnosno one koji se nalaze blizu vašeg mjesta stanovanja, te lista vaše obitelji.

Ukoliko ste već prije napravili neku od lista, njih je moguće i dalje koristiti ili ih možete spojiti sa nekom od vaših novih lista, odnosno ukoliko ih ne želite, možete ih obrisati.

Sve te liste omogućuju nam lakše dijeljenje sadržaja sa osobama za koje smatrate da te statuse trebaju vidjeti, pa tako prilikom pisanja statusa možete odrediti listu ljudi sa kojima želite dijeliti vašu objavu.

Naravno, svaku listu moguće je uređivati, dodati ili izbrisati, pa tako možete prijatelje složiti prema vama i ubaciti prijatelje u određenu listu. Nadodajmo tome da vaši prijatelji neće biti obaviješteni na kojoj su listi našli.

Skoro identičnu stvar Google Plus je uveo pri samom lansiranju, stoga ovaj puta Facebook kopira Google. Jeste li složili liste vaših prijatelja?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti