Snapchat predstavio nove opcije koje se brinu za dobrobit korisnika

Snapchat je posebnu pozornost posvetio korisnicima koji se nalaze u stresnim i izvanrednim situacijama.

Martina Čizmić | 12.06.2020. / 11:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Snapchat je predstavio cijeli niz novih opcija osmišljenih kako bi educirali i pomogli njihovim korisnicima da se lakše nose sa stresom i drugim potencijalnim mentalnim problemima.

Kako su istaknuli iz Snapa, alati su rezultat istraživanja koje je provedeno godinu ranije o tome kakvo je mentalno zdravlje korisnika Snapchata i njihovih prijatelja.

Otkrili smo da velika većina naših korisnika osjeća stres i anksioznost, a da su upravo njihovi prijatelji prvi kojima se okreću kad trebaju pomoć. Također, svoje prijatelje vide kao najpozitivniji utjecaj u svom životu, istaknuli su iz Snapa.

Zato su predstavili niz alata koji će korisnicima Snapchata omogućiti da upozore Snapchat ako se brinu za svoje prijatelje i ako misle da bi si mogli učiniti nešto nažao. Snapchat će potom tom prijatelju poslati korisne linkove koji bi mu mogli pomoći, poput informacija kako kontaktirati hitne službe ili kome se obratiti ako razmišljaju o samoubojstvu.

Predstavljen je i alat "Friends Check Up", koji je osmišljen kao bi se korisnike s vremena na vrijeme podsjetilo da provjere svoju listu prijatelja i uklone one koji su se "uvukli", a zapravo ih ne poznaju, te tako ostave samo one ljude koje poznaju i kojima vjeruju.

Opcija "Here for you", već je ranije predstavljena, a osmišljena je kako bi korisnici dobili relevantne informacije u izvanrednim situacijama kao što je epidemija koronavirusa, anksioznost, depresija, obiteljsko nasilje, zlostavljanje na internetu i drugo. Iz Snapa su najavili kako će se na profilima na Snapchatu uskoro pojaviti "Here for You" Centar koji će objedinjavati te informacije na jednom mjestu, a osim linkova i informacija, korisnicima će nuditi i alate za samopomoć poput kratke vođene meditacije. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti