Socialcam, podijelite video sa prijateljima

Justin.tv -- startup tvrtka koja pruža video usluge live streaminga, lansirala je mobilnu video aplikaciju Socialcam.

Zimo Zimo Zimo | 22.03.2011. / 11:48

Socialcam, podijelite video sa prijateljima

Justin.tv -- startup tvrtka koja pruža video usluge live streaminga, lansirala je mobilnu video aplikaciju Socialcam.

Prije dva tjedna popularni servis za live streaming Justin.tv usmjerio je svoju tvrtku ka novim smjerovima, pružajući tako kroz svoju novu aplikaciju Socialcam mogućnost streaminga putem mobitela.

Naime, ovo nije prvi pokušaj Justin.tv-a da svoje usluge pružaju i korisnicima na mobilnim uređajima. Već su prije objavili svoju mobilnu aplikaciju Justin.tv, a kako kaže glasnogovornik Matthew DiPietro, Socialcam aplikacija je izrađena na svim lekcijama i pogreškama naučenim iz iskustva integracije live streaminga u Justin.tv mobilnu aplikaciju.

Jedna stvar koju najviše brine korisnike su kvaliteta videa i društvene komponente aplikacije. Cilj Socialcam aplikacije je čim više pojednostaviti korisnicima upload videa sa telefona, te im omogućiti da ih kasnije podijele na Facebooku, Twitteru ili negdje drugdje.

Princip aplikacije je sličan Instagramu, samo što se Socialcam bavi uploadom video, stoga snimite video koje će odmah biti uploadan na Socialcam gdje će ga vidjeti svi vaši prijatelji.

Socialcam je u samo prvih nekoliko dana preuzeta 50,000 puta, te je dostupna na iPhoneu i Andoridu, no većinu preuzimanja obavili su korisnici sa iPhone uređajima.

Za usporedbu, VentureBeat je uzeo Justin.tv mobilnu aplikaciju koja je preuzeta, sve zajedno, više od 4 milijuna puta. Aplikacija je besplatna i možete je preuzeti na iTunesima ili Android Marketu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti