Sony predstavio novi Playstation 4

Dugoočekivana nova gaming konzola iz Sonya konačno je ugledala svjetlost dana u prepunoj dvorani u New Yorku.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.02.2013. / 00:24

Sony predstavio novi Playstation 4

Dugoočekivana nova gaming konzola iz Sonya konačno je ugledala svjetlost dana u prepunoj dvorani u New Yorku.

S iznimno dinamičnim uvodom, Sony je zakoračio u novu eru industrije igara pomoću svoje nove konzole — Playstation 4. 'Gamer je od sada centar svijeta Playstationa, a ne dnevna soba kako je to slučaj bio prije' — istaknuo je Andrew House.

Playstation 4 je snažan i dostupan uređaj koji ima x86 procesor, supercharged PC arhitekturu i 8GB ujedinjenu memoriju.

Što se tiče kontrolera, glasine i slike koje su procurile su bile točne. Nova generacije ima manju latenciju, novi touch zaslon, share gumb te novi gumb za indentificranje igrača, čime su riješili 'problem' Move uređaja s obzirom da su sada te mogućnosti ugrađene u svaki kontroler.

Društvena komponenta također je vrlo važna, čak toliko da je ugrađena i u sam hardver koji omogućuje dijeljenje gameplaya.

Također, odlična stvar je da će korisnici imati mogućnost igrati igre čak i prije nego što se iste preuzmu.Također, kada netko od vaših prijatelja preuzme igru, vi ćete biti o tome obaviješteni — ovdje do izražaja dolazi da društvena komponenata. Također valja spomenuti da igru možete prvo isprobati besplatno, a ukoliko vam se svidi možete ju kupiti.

'Kombinacijom PS4, PlayStation Network i drugih društvenim platforma, , cilj nam je postati društvena platforma za gaming.' — istaknuo je Dave Perry, suosnivač i CEO Gaikai-a. Također Sony je dogovorio suradnju s Ustreamom koji će omogućiti stream za mnoge igrače, te Facebookom koji će omogućiti dijeljenje sadržaja.

PSVita je također vrlo bitan dio cijelog Sony ekosistema i mobilna komponenta

Sve što je do sada predstavljeno je odlično no većina stvari na žalost kod nas neće raditi iz razloga što je kod nas upload loš i neće se moći dodavati previše video sadržaja, dok je Media Center konkurent Microsoftovom Xboxu!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti