Sony predstavio novi PSP2

Na trenutno završenoj prezentaciji, Sony je predstavio svoju viziju portabilne igraće konzole PSP2, nazvanog NGP (Next Generation Portable).

Zimo Zimo Zimo | 27.01.2011. / 09:08

Sony predstavio novi PSP2

Na trenutno završenoj prezentaciji, Sony je predstavio svoju viziju portabilne igraće konzole PSP2, nazvanog NGP (Next Generation Portable).

U Tokyu predstavljen je novi koncept poratbilne igraće konzole Playstation PSP2 sa 5 novih ključnih koncepata. Naime, novi PSP2 ima revolucionarno korisničko sučelje, povezanost društvenih mreža, lokacijske usluge, te proširenu (augmented) realnost.

Uređaj je zaslona osjetljivog na dodir veličine 5 inča (OLED) sa rezolucijom 960x544 što je četiri puta više nego u prijašnjim modelima, ima prednju i stražnju kameru, 3G, WiFi, GPS, stražnji touchpad, akcelerator i žiroskop, kompas, itd.

Igre za PSP2 dolazit će na novom mediju poput memorijske kartice, o kojima za sada nema više informacija. Novo korisničko sučelje zove se LiveArea koje omogućuje navigaciju između više Home Screen-ova, društvenih mreža i ostalih aplikacija, pa tako možete izmjenjivati igre i LiveArea bez prekida progresa u vašim igrama kako bi vašim prijateljima ostavljali komentare.

Osim PlayStation Phone-a, Sony je najavio i novu kros platformu pod imenom PlayStation Suite, koja se u kratkim riječima može opisati kao PlayStation Store ispunjen igrama za Android tablete i mobilne uređaje. Sony je izjavio kako će NGP (Next Generation Portable) biti kompatabilan sa svim igrama za PlayStation Suite odmah po objavi. Cijena o igrama ni o uređajima još uvijek nema, stoga čekamo Mobile World Congress za više informacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti