Sony predstavio tanji PlayStation 4 i PS4 Pro

Tanji PlayStation, osim manjih dimenzija, dolazi s istim hardverom kao i aktualna verzija, dok PS4 Pro dolazi s nabrijanim hardverom i podrškom za 4K i HDR

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.09.2016. / 10:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osim Applea koji je jučer predstavio nove modele telefona i novi Apple Watch, jučer je veliku konferenciju imao i Sony koji je predstavio 'evoluciju PlayStation 4 platforme', odnosno dvije nove verzije ove popularne konzole – tanji PS4 i PS4 Pro. Tanji model PlayStationa koji će zamijeniti dosadašnju plejku prodavat će se po istoj cijeni (299 dolara, odnosno 299 eura), a osim što su dimenzije smanjene za oko trideset posto te je 16 posto lakši, nema nekih velikih promjena. Sony je mala poboljšanja napravio na DualShock 4 kontroleru, a poboljšano je hlađenje i ventilator koji je tiši u odnosu na prethodnu verziju. Kapacitet tvrdog diska ugrađenog u tanji PlayStation iznosi 500 GB, a na njemu će se, naravno, moći igrati sve igre kao i na prvom verziji PS četvorke. Tanji PlayStation će se u prodaji na većini tržišta pojaviti 15. rujna.

Dva mjeseca nakon toga, odnosno 10. studenog u prodaji će se pojaviti i jača verzija Sonyjeve igraće konzole, PS4 Pro koja će se sigurno pojaviti na listi želja za božićne poklone brojnih gamera. Cijena ovog modela skuplja je za sto dolara u odnosu na 'običan' PlayStation (399 dolara, odnosno eura), a donosi podršku za 4K rezoluciju i HDR, ima brži procesor, dvostruko bolju grafiku i tvrdi disk kapaciteta 1TB. Prilikom predstavljanja novih konzola iz Sonyja su najavili kako će igre koje već sada izgledaju fantastično na PlayStationu 4, na Pro modelu izgledati još atraktivnije i s više detalja. Treba napomenuti da će se sve igre za PlayStation 4 moći igrati na obje verzije konzola, no njihova će kvaliteta na Pro modelu biti bolja. Iz ove su kompanije najavili i opciju 'Forward Compatibility' koja omogućuje poboljšanje grafike u već postojećim igrama kako bi iskoristili snažniji hardver modela Pro. Također, PlayStation s boljim procesorom i grafikom omogućit će još bolje iskustvo virtualne stvarnosti putem PlayStation VR naočala tako da u budućnosti možemo očekivati atraktivne igre koje ćemo igrati u virtualnoj stvarnosti.

Izvor: Sony

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti