Sony projekt Morpheus preimenovao u PlayStation VR

Sonyjev headset za virtualnu stvarnost dobio je novo ime. Radi se o projektu o kojem se do sada pričalo pod nazivom Morpheus, a izgleda da je kompanija...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 15.09.2015. / 10:58

Sony projekt Morpheus preimenovao u PlayStation VR

Sonyjev headset za virtualnu stvarnost dobio je novo ime. Radi se o projektu o kojem se do sada pričalo pod nazivom Morpheus, a izgleda da je kompanija sada odlučila rebrandirati svoj brend i proizvod za virtualnu stvarnost koji sad dolazi pod jednostavnim imenom - PlayStation VR.

Naime, ova japanska tvrtka je na današnjoj press konferenciji na Tokyo Game Showu uz lansiranje novog imena Morpheus projekta, okupljenima omogućila i testiranje ovog hardverskog paketa koji bi trebao predstavljati odgovor na postojeće headsetove poput Facebookovog Oculus Rifta ili HTC-ovog Vivea. Potvrđeno je kako PlayStation VR radi s većinom igara koje se već nalaze na tržištu, za razliku od nekih alternativa koje podržavaju puno uži spektar igara.

Na pressici nije otkriven točan datum lansiranja PlayStationa VR, no za očekivati je kako će ga predstaviti početkom sljedeće godine.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti