SoundCloud stigao do 5 milijuna korisnika [INFOGRAPHIC]

Servis za upload i dijeljenje audio zapisa SoundCloud, u samo godinu dana prikupio je 4 milijuna novih korisnika, te stigao do 5 milijuna sveukupno.

Zimo Zimo Zimo | 15.06.2011. / 19:07

SoundCloud stigao do 5 milijuna korisnika [INFOGRAPHIC]

Servis za upload i dijeljenje audio zapisa SoundCloud, u samo godinu dana prikupio je 4 milijuna novih korisnika, te stigao do 5 milijuna sveukupno.

Kompanija je osnovana 2008. godine sa idejom da postane vodeći servis za dijeljenje audio zapisa. Naime, već imamo servis za dijeljenje slika, videa, sadržaja općenito, no audio zapis nije u toj mjeri zastupljen, barem nije bio do sada.

No, SoundCloud širi svoje obzore, kaže suosnivač Alex Ljung, 'Na početku smo se fokusirali na profesionalne glazbenike, no sada gradimo audio platformu koja nije vezana samo uz glazbu.'

SoundCloud je u neku ruku zamijenio nekad najpopularniji servis za glazbenike -- MySpace, pa tako na njemu svoje radove promoviraju i veliki glazbenici poput Mobya, Beyonce i FooFighters, od kojih su neki objavili svoje nove pjesme upravo preko SoundClouda.

Ogroman rast i potražnju korisnika za servisom SoundCloud pokazuju brojke, pa je tako samo prošle godine 4 milijuna korisnika otvorilo profil na sve popularnijem SoundCloudu.

Bez obzira na njihov prvotni cilj, omogućiti profesionalnim glazbenicima da uploadaju svoje radove, SoundCloud je postao audio platforma sa širokim spektrom mogućnosti, pa se tako na njemu sada mogu pronaći pjesme, mixevi, podcasti, audio knjige pa čak i financijska izvješća, kaže Ljung.

Cilj kompanije je još više korisnike motivirati da uploadaju svoje stvari od političara koji će stavljati svoje govore, predavanja sa fakulteta, te razne druge sadržaje. 'To je naš sljedeći cilj.' - istaknuo je Ljung.

Momentumu rasta SoundCloud može zahvaliti DJ-ima diljem svijeta koji mogu na sve lakši način snimiti mikseve i dijeliti ih putem ovog servisa, ili mobilnih aplikacija koje su dostupne za download.

Napomenimo i da je kompanija proširila svoje urede pa tako osim što im je baza u Berlinu, njihovi uredi nalaze se i u San Franciscu, a početkom godine u kompanijus Index Venutres i Union Square Ventures investirali 10 milijuna dolara.

Evo kako je to izgledalo! Kliknite na infografiku kako bi preslušali pjesme.

Via NYTimes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti