Spektakl iznad Dubrovnika: Rimac helikopterom prebacio automobile na Lovrijenac, među njima i jedan "tajanstveni" uljez

U ponedjeljak ujutro Dubrovčani su mogli svjedočiti novoj atrakciji. Naime, iz Rimac Automobila helikopterom su na tvrđavu Lovrijenac spustili dva automobila, Neveru i...

Branimir Vorša | 05.07.2021. / 10:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iznad Dubrovnika su u ponedjeljak ujutro preletjela dva automobila nošena helikopterom. Helikopter je oba vozila zrakom prenio prvo iznad Lokruma, da bi ih na kraju spustio na Lovrijenac.

Jedan od automobila nedavno je predstavljena Nevera (bivši C_Two). Drugi automobil zapravo je i jasan znak koji je idući veliki korak koji Rimac Automobili rade. Riječ je o Bugatti Chironu.

Dubrovački dnevnik doznaje da je Rimac na tvrđavu Lovrijenac zapravo pozicionirao tri vozila te je od Grada zatražio parking na kojem bi mogao smjestiti reportažna vozila i ostalu opremu koju namjeravaju koristiti za prijenos uživo večeras i najavu svog idućeg velikog poduzetničkog koraka.

Sam Mate Rimac današnji je dan nazvao velikim danom za Rimac Automobile, iako spuštanje Chirona na Lovrijenac zapravo može značiti samo jedno, da je vrlo vjerojatno riječ o novom partnerstvu.

O tom smo poslu već pisali, no iz Rimac Automobila nije bilo nikakvih komentara. I u Volkswagenu, koji je trenutačno vlasnik Bugattija, bili su veoma oprezni s bilo kakvim informacijama o prodaji Bugattija Rimcu.

Slika nije dostupna Što to sprema Mate Rimac? "Za tri tjedna bit će jedna velika nova vijest"

Slika nije dostupna Rimac izlazi na burzu 2022. godine nakon što obavi veliku kupovinu?

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) Šef Porschea ponovno pobudio pozornost: "Bugatti i Rimac su dobar tehnološki par"

Naime, prema glasinama koje već dulje kruže, Porsche bi preuzeo Bugatti, a onda većinu dionica dao Rimcu i zauzvrat dobio vlasnički udio u Rimac Automobilima. Njemački Manager Magazin spominjao je sličan dogovor, prema kojem bi Rimac Automobili dobili 55 posto Bugattija, a Porsche 45 posto.

Ipak, sve detalje doznat ćemo večeras u 20 sati, kad počinje prijenos uživo iz Dubrovnika koji ćete moći pratiti i na portalu Zimo.

Izvor: Dubrovački dnevnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti