SpliTech organizira besplatnu radionicu o Internet of Things

U sklopu SpliTech konferencije održat će se besplatna radionica o Internet of Things.

Martina Čizmić | 19.06.2017. / 13:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ovog ljeta Split osim zabave i mora te Ultra Europe festivala, nudi i zanimljivu tehnološku konferenciju SpliTech te besplatnu radionicu o Internet of Things. 

Točnije, u sklopu SpliTech konferencije koja će se održati od 12. do 14. srpnja održat će se i jednodnevna IoT radionica s ciljem povezivanja IoT tvrtki, startupova, fakulteta, studenata, znanstvenika te svih geekova i zaljubljenika u IoT. Oni će na jednom mjestu moći podijelili svoje znanje, iskustvo i viziju o tehnologiji, rješenjima i poslovnim prilikama vezanim uz IoT.

Besplatna radionica održat će se 13. srpnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a sudionici će moći sudjelovati u nizu predavanja i pokaznim prezentacijama na kojima će moći  vidjeti najnovije IoT ideje ili projekte te razgovarati s ljudima iz poznatih IoT firmi iz Hrvatske, Italije, Amerike, Švedske i Švicarske.

Kako je područje IoT-a jedno od najbrže rastućih grana industrije, predviđa se da će u 2018. godini broj IoT uređaja koji uključuje povezane automobile, strojeve, različita brojila, daljinsko mjerenje i potrošačku elektroniku zasjeniti broj mobilnih telefona. Primjene IoT-a su široke, te uključuju pametne zgrade, pametnu logistiku, upravljanje voznim parkovima (Smart City), agrikulturu, kao i pametno upravljanje energijom, što su ujedno i teme koje radionica IoT obuhvaća.

S Fakulteta ističu kako prema svim najavama očekuju 400 ljudi na konferenciji te pozivaju sve zainteresirane da se prijave na besplatnu radionicu i nauče nešto novo te uživaju u tehnologiji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti